Empati ve utanç üzerine: “Hareket Alanı”

Huo Rf’nin dördüncü kişisel sergisi “Hareket Alanı” Versus Art Project’te sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 03 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Öfke ve üzüntüye saplanıp kalmak yerine akışkanlığın baskın olduğu başka bir düzlemde olabilmeyi araştıran Hareket Alanı, Versus Art Project’te sanatseverlerle buluşuyor. Huo Rf’nin dördüncü kişisel sergisi olan Hareket Alanı, sanatçının son dönem işlerinde ağırlık verdiği empati ve utanç duygularına odaklanıyor.

Utanç, umutsuzluk, depresyon, öfke ve melankoli gibi bir dizi mahrem duyguyu ele alan ve onları politik eylemliliğe sahip duygular olarak tanımlayan sanatçı; eserleriyle kişisel ve politik olanın sınırlarını zorlayarak kuir kimliğe yaklaşıyor.

İçinde bulunduğu sosyal ve kültürel normları anlamak için başkalarının utanca dair hikâyelerini toplayıp kendi deneyimleriyle birleştiren Huo Rf; insanlara utançla ilgili herhangi bir anıları olup olmadığını, o dönemden hâlâ utanıp utanmadıklarını ve “utanç verici” bir şey gördüklerinde nasıl tepki verdiklerini soruyor. Sanatçı bu yolla, utancı paylaşarak insanları bu duyguların basitçe öznesi olmaktan sıyırıp onlara politik özneler hâline gelebilecekleri bir alan açıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Açılışı 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 18.00’de gerçekleşecek olan sergi, 14 Haziran’a kadar Versus Art Project’te ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com