Hasan Deniz “Hakiki Hikâyeler”le Millî Reasürans’ta

Hasan Deniz bilinçli bir seçkinin sahici bir tesadüfilik şeklinde sunulduğu sergisi “Hakiki Hikâyeler” ile Millî Reasürans’ta fotoğrafseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 01 Mayıs 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Bilinçli bir seçkinin sahici bir tesadüfilik şeklinde sunulduğu sergi Hakiki Hikâyeler, Millî Reasürans’ta ziyaretçilerini bekliyor. Fotoğraf sanatçısı Hasan Deniz, 10 yıl önce ilk kişisel sergisi Alte Liebe’yi gerçekleştirdiği Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde bu kez bir yönüyle kurmaca diğer yönüyle ise tamamen “gerçek” bir yaşamın, kişisel hikâyelerin izlerini taşıyan sergisiyle yer alıyor.

Zamanının ve konumunun belirsiz olduğu insansız mekânları fotoğraflayan sanatçının işlerinde mekân; güç, reddediş ve hafıza kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor. Bir belge olarak kabul gören ancak inandırıcılığın sınırlarını zorlama yetisine de sahip olan fotoğrafı sanatçı bazen dolaylı, bazen ironik, bazen de kriptografik olabilen bir kayıt aracına dönüştürüyor. Fotoğrafında yer verdiği detaylar ve kadraj kullanımı Hasan Deniz’in dili şiirsel bir yalın yoğunluğa yaklaştırıyor.

Çalışmalarının ardındaki hikâyelere hâkim olan fotoğrafçı, onları izleyiciyle buluştururken yarattığı bilinçi belirsizliği koruyor. Bu yolla ucu açık bırakılan eserler, izleyiciye yeniden yorumlama alanı tanıyor. Mekân, insan ve algı üzerinden düşünmeye davet eden sergiye ayrıca metni Sinan Eren Erk tarafından yazılan, grafik tasarımı ise İrem Ela Yıldızeli tarafından hazırlanan bir sergi kitabı eşlik ediyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Hakiki Hikâyeler, 14 Haziran’a kadar Millî Reasürans’ta görülebilir.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com