Sokağın direniş hafızası: Orhan Taylan

Orhan Taylan’ın Gezi resimlerini ve DİSK dönemi işlerini bir araya getiren sergi “Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası” sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

1 Mayıs’ın simge afişlerinin yaratıcısı Orhan Taylan’ın çalışmalarını bir araya getiren sergi Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası Nâzım Hikmet Kültürevi ve Meteor I Balat Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Orhan Taylan’ı anma amacıyla düzenlenen sergi, sanatçının 2013 yılında yaptığı Gezi resimlerine ve DİSK’le birlikte çalıştığı dönemden işlerine ağırlık veriyor.

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı sergi, Orhan Taylan’ının aile arşivinin yanı sıra DİSK ve SALT arşivinden bir seçkiyi izleyicilerle bir araya getiriyor. Figüratif üslubuyla Türk resim sanatında önemli bir yeri olan Taylan, herhangi bir akımda takılı kalmaktansa birçok akımdan ve disiplinden beslenmeyi tercih ediyor ve sanatında hikâye anlatımına sıklıkla başvuruyor.

Nilüfer’in çok anlamlı bir sergiyi Bursa ile buluşturduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sergi ile ilgili “Orhan Taylan’ın gezi olayları sırasında sokağın direnişini sanata dönüştürmesi inanılmaz değerli. Ailesine de bu çalışmalara sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Bu sergi çok büyük anlam içeriyor. Verilen mücadeleyi anlatmak açısından bu eserlerin ileri ki yıllara taşınması gerekir. Sanata sahip çıkmak herkesin sorumluluğudur. Bizim aydınlanmamızı kültür-sanat yapacaktır. Nilüfer’deki sanata sahip çıkma anlayışı Bursa genelinde de devam edecek. Bursa sanat kenti olmak zorunda” ifadelerine yer verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası sergisi 28 Temmuz’a kadar Nâzım Hikmet Kültürevi ve Meteor I Balat Kültürevi’nde görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com