Balca Ergener’den “Endişeli Kalbim”

Balca Ergener’in kamusal alanları ve barındırdıkları anlatıları keşfe çağırdığı sergisi “Endişeli Kalbim” Depo’da ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 03 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Geçicilik ve yerleşiklik arasında süregelen harekete, kesintisiz devam eden yıkım ve inşa döngüleri ile göç ve değişen ekolojiler üzerinden odaklanan Endişeli Kalbim Depo’da sanatseverleri bekliyor. Balca Ergener, bu kişisel sergisinde söz konusu etkiler tarafından şekillendirilen şehirlerde yaşamakla ilgili duyusal ve duygusal hâllerin nasıl ifade edileceğini inceliyor.

Adını sanatçının son dönemde üzerine çalıştığı kolaj serisinden alan sergi, içinde parçalara ayrılarak mekânsal dolaşıma göre çeşitli üst üste gelmelere yer veriyor. Endişeli Kalbim, harabeler ve dilin aynılaşması üzerinden, kamusal alanların ve barındırdıkları anlatıların kışkırtıcı karşılaşmalar aracılığıyla bir keşfini sunuyor.

Sanatçının çeşitli işbirliklerine yer verilen sergide; Meltem Ahıska ile birlikte kurguladığı sanatçı kitabından seçilmiş alıntılardan oluşan Fanilik Ritmi, Mutluluk Ritmi (2014) ve Ergener’in pratiğinde sıklıkla yer verdiği oyun üretiminden bir örnek olan ve yirmi kadının kolektif katılımıyla ortaya çıkan İğde Oyunu (2019) dokümantasyon olarak yer alıyor. Sergide ayrıca, kişinin kendi kendine deneyebileceği yazı egzersizlerinden örnekler sunan Kendini Unutmak (2020-2023) izleyiciye ilham oluyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Balca Ergener’in Endişeli Kalbim adlı kişisel sergisi 12 Temmuz’a kadar Depo’da görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com