Ankara Emniyeti’ndeki görevden almalar için ‘darbe araştırması’ yapılıyor

Gazeteci Tolga Şardan, Ankara Emniyeti'nde 3 kritik ismin görevden alındığı soruşturmayı yürüten müfettişlerin "anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi” iddiasıyla araştırma yaptığı bilgisini paylaştı. 3 isim hakkındaki araştırmanın "darbe"den yürütülmesine gerekçe olarak AKP'li isimlerin Kaplan dosyasına eklenmek istenmesi olarak gösteriliyor.

  • ü
  • 10 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Güvenlik kaynaklarına yakın gazeteci Tolga Şardan, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Sertçelik’in yayınladığı video sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki 3 kritik ismin görevden alınmasıyla ilgili dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi. Şardan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın görevlendirdiği müfettişlerin araştırmayı “anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi” iddiasıyla yaptığı bilgisini paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın onayıyla durumu araştırmak amacıyla hafta başında Ankara Emniyeti’ne gelen müfettişlerin ifade almaya başladığını aktaran Şardan, “Yerlikaya’nın talimatı sonrasında ilginç bir gelişme yaşandı. Normalde böylesi süreçlerde İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’ndan kıdemli Mülkiye Başmüfettişleri’ne görev verilir. Ancak bu kez böyle olmadı. Aynı zamanda Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı’nı yürüten bir başmüfettiş başkanlığında ekip görev aldı” diye yazdı.

Müfettiş heyetinin, Sertçelik’in iddialarını araştırırken önce Sertçelik’in konumu mercek altına aldığını kaydeden Şardan, “Gizli tanıkla ilgili evrakı inceledi. Elde edilen bilgiler çerçevesinde şubeden sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan başta olmak üzere şubede üst düzey yöneticiler ve Kaplan dosyasına bakan personelin ifadesini aldı” dedi.

‘ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRME GİRİŞİMİ’

Şardan şöyle devam etti:

“Müfettişlerin, ‘anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi’ iddiasıyla araştırma yaptığı bilgisi var.

Hatta salı gününden itibaren başlayan ve gece yarısına kadar devam eden ifade alımında müfettişler pek görülmeyen uygulama gerçekleştirdi. Şöyle ki; ifadesine başvurulacak personelin odalarından çıkması yasaklandı. Sadece müfettişlerin ifade alması sırasında odalarından çıkmalarına izin verildi. Şüpheli ve bilgi sahibi sıfatıyla ifade verecek olanların birbirleriyle temas kurması önlendi böylelikle.

Ayrıca, bir de işkence ve usule aykırı işlem yapıldığı iddiaları var. Müfettişlerin, suçla mücadeledeki sistemin saygınlığını korumak amacıyla bu iddiaları da araştırmaları elzem elbette.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

BOZDAĞ, SOYLU, DOĞAN, ASLAN…

Ankara Emniyeti’nde 3 önemli ismin görevden alınmasıyla sonuçlanan sürecin, Serdar Sertçelik’in kendisine emniyette gizli tanık ifadelerinde AKP’li bazı üst düzey kişilerin isimlerinin geçirmesinin talep edildiğini söylemesinin ardından geldi belirtiliyor.

Tolga Şardan, yazısının bir diğer bölümünde bu konuyu irdeleyerek şöyle yazdı:

“Sertçelik’in ilk yayınında geçen siyasilerin hedef olarak seçilmesinin bir anlamı var kuşkusuz.

Örneğin Bekir Bozdağ. Geçmişte FETÖ lideriyle ilgili değerlendirmeleri halen sosyal medyada yayında. Bu yolla bürokraside canlanmaya çalıştığı öne sürülen FETÖ’ye karşı yapılmış hamle bu.

Süleyman Soylu’nun hedefe alınması, kendilerine Soylu döneminde yapılanların hesabının sorulması ve Ülkücü gruplara dirsek gösterilmesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın adının geçmesi ise İlim Yayma Grubu’na yönelik mesaj. Milli Görüşçü tabanından geldiği bilinen İlim Yayma Grubu’nun Ankara’daki önemli isimlerinden Halim Hoca adıyla tanınan Halim Altunkal’ın dosyaya konulma girişiminin, Doğan’a mesaj olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Mücahit Aslan’ın ise durumunu anlatmaya sanırım gerek yok. Uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekibinde yer alan isimlerden.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com