Ankara Emniyet karıştı: Soylu krizi fırsata çevirmek için harekete geçti

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevden almalarla ilgili eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın dışında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bunu fırsata çevirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 15 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli üç emniyet müdürünün Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınmasıyla ilgili eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan sonra eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devreye girdiği ortaya çıktı.

Üç polis müdürünün açığa alınması öncesinde Bekir Bozdağ’ın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüğü ve istediği sonuç alamadığı için konuyu Erdoğan’a anlattıktan sonra müdürler açığa alınmıştı. Sözcü’den Aytunç Erkin’in yazısına göre eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdiği, burada üç emniyet müdürünün Ayhan Bora Kaplan davası üzerinden kendisine ve ekibine komplo kurulduğunu anlattığı yer aldı. Erkin, Soylu’nun “Ben ve ekibime kurulan komplonun üç kişi ile sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Arkasında kim ve kimler var ortaya çıkarılmalı” dediğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soylu’ya konuyu yakından takip ettiğini söylediği ve ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı çağırıp konuştuğu belirtildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Önceki gün açığa alınan müdürlerin evinde arama yapılmış ve ardından gözaltına alındıkları iddia edilmişti. Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’in istifa dilekçesini verdiği de iddialar arasında.

 

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com