Tuncay Özkan’dan Erdoğan’a: Seni sarayın züppesi seni, erken seçim istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'lileri 'gösteriş müptelası elitler' olarak niteleyenen ifadelerine CHP'li Tuncay Özkan 'züppe' yanıtı verdi: "13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende..."

  • ü
  • 25 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bitlis’teki konuşmasında CHP’yi hedef alan ifadelerine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan sert bir dille cevap verdi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İstanbul Boğazı’na bir Rus iş insanı tarafından yapılan villa ilgili İBB’yi suçlayarak, “Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı. Göreve geldikleri belediyeleri akraba çiftliğine çevirdiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizm çıktı” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Erdoğan’ın bu açıklamalarının yer aldığı tweeti alıntılayan CHP’li Tuncay Özkan, “Seni gidi züppe seni!” başlıkla şu paylaşımı yaptı: “Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun “gösteriş müptelası” diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende.
Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi?
Kıskandın mı?
Seni sarayın züppesi seni!
#ErkenSeçim istiyoruz.
Hodri meydan!”

CUMHURBAŞKANINA HAKARETİN CEZASI HATIRLATILDI

AKP MKYK Üyesi Mahir Ünal, Tuncay Özkan’ın paylaşımın alıntılayarak, Cumhurbaşkanına hakaret etmenin bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıyla cezalandıralacağını belirtti. Ünal, “Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır.
Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır. Amacınız belli, bu alçaklığı bilerek yapıyorsunuz. Çukursunuz.”

ZÜPPE NE ANLAMA GELİYOR?

Jüppe’nin Türk Dil Kurumu’ndaki anlamı şöyle: Giyinişte, söz söyleyişte, dilde, düşünüşte toplumun gülünç ve aykırı saydığı yapmacıklıklara ve aşırılıklara kaçan: Seçkin görünmek için, bazı çevrelerdeki düşünceleri benimseyen, hayranlık duyan ve onlar gibi davranmaya özenen anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle zübbe şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı züppe şeklinde olmalıdır.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com