Erdoğan: Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu Türkiye geride kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasakların, baskıların, yokluğun ve yoksulluğun olduğu eski Türkiye'nin geride kaldığını iddia etti. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve TİP'li Ahmet Şık'ı da eleştirdi.

  • ü
  • 25 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Türkiye’nin tamamen geride kaldığını belirterek, “Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların baskıların yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır”dedi.

Erdoğan, Bitlis’te toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasına eski Türkiye’nin geride kaldığına işaret ederek, şunları söyledi: “Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden inancından dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların baskıların yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır. Zorlu mücadeleler neticesinde çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz. Belini kırdığımız nefesini kestiğimiz sınırlarımız içinde artık kıpırdayamaz hale getirdiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Hukuk ve demokrasi içinde anayasal zeminde şehirlerimize hizmet için çalışanlarla herhangi bir sorunumuz yoktur ve olamaz ama eski günleri özleyenlere çatışmayı gerilimi şiddeti baskıyı özleyenlere bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere ise asla eyvallah etmeyiz. Kökü dışarıda olan yularını Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyunlarına asla gelmeyeceğiz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘İSTANBUL’U PARA BABALARINA PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR’

İstanbul Boğazı’na Rus iş insanı tarafından villa yapılmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Erdoğan, “Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler, halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir eliztizm çıktı. Kendi siyasi ikballeri kendi şahsı menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten aldıkları halde hizmeti hapisteki teröristlere veriyorlar.” diye konuştu.

AHMET ŞIK’I SUÇLADI

TİP Milletvekili Ahmet Şık’a AKP’li Alpay Özlan tarafından yumruk atıldığı olayla ilgili ise Erdoğan, şunları söyledi: “Buna geçen hafta yüce Meclis’in çatısı altında bir kez daha şahit olduk. Gazi Meclis’in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin kürsüsünde milli iradeye hakaret eden, silinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi avaresi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro hainde böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi açık söylüyorum teslimiyet işaretidir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com