Adnan Oktar’ın çökülen Boğaz’a nazır arazisine Rus iş insanı kaçak villa kondurdu

Boğaza nazır kaçak yapının arazisinin Rus iş insanı tarafından satın alındığı, daha önce olan ve yıkılan villanın yerine yenisinin inşa edildiği öğrenildi.

  • ü
  • 22 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’un Üsküdar ilçesi, Vaniköy semtindeki Boğaza bakan kaçak yapının kime ait olduğu belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, söz konusu inşaatın mühürlendiğini açıklanmıştı.

İstanbul Boğazı’nda yapılan kaçak villa için Çevre Bakanlığı devreye girdi, inşaat durduruldu. Arazinin eskiden suç örgütü davası hükümlüsü Adnan Oktar’a ait olduğu ortaya çıktı.

2018 yılında yapılan operasyonda Adnan Oktar’ın Üsküdar Vaniköy’deki villasına da baskın yapılmış, Oktar polisten kaçmaya çalışmış ve yakalanmıştı.

VİLLANIN YENİ SAHİBİ RUS İŞ İNSANI

NTV’de yer alan habere göre; arazinin daha sonra bir Rus iş adamı tarafından satın alındığı ve yıkılan villanın yerine yenisinin inşa edildiği öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkisindeki alanda inceleme yaptı, imar kanununa aykırı bölümler tespit etti.

Ev sahibinin tadilat izni aldığını ancak onarım izni kapsamı dışına çıkıldığı iddia edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com