8 yaşındaki Narin’in cansız bedeni, 19 gün sonra bir çuval içinde bulundu…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Narin’in cansız bedeni, evine 3 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bir çuvalın içinde bulundu.

  • ü
  • 08 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan Narin Güran’dan acı haber geldi. Her yerde aranan Narin’in cansız bedeni 19 gün sonra bulundu.

EVİNE 3 KM UZAKLIKTA DERE YATAĞINDA BULUNDU

Narin’in cesedi köyün kuzeyinde birkaç kilometre uzaklıktaki derenin içine torbayla atılmış ve içine taş konulmuş şekilde bulundu. Narin’in kaybolmasına yönelik soruşturmada amca Salim Güran, “kasten öldürmek”ten tutuklanmıştı.

CESEDİ ADLİ TIP KURUMU’NA GÖTÜRÜLDÜ 

Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş-çıkışlar kapatıldı. Narin’in cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Ekiplerin köyde çalışmaları sona ererken köye tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu.

Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.”

ÜZERİ ÇALI VE TAŞLARLA KAPATILMIŞ

Vali Zorluoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Başta jandarma ve AFAD olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi Narin’i arama çalışmalarını sürdürdü. Arama kurtarma görevlileri çok sayıda köpek ve su altı arama cihazlarıyla çalıştı. 8 Eylül 2024 Pazar günü, mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran, dere kenarında çuval içerisinde, üzerini taşla gizlenmiş vaziyette, saat 08:45’te ölü olarak bulunmuştur. İlk tespite göre, Narin’in öldürüldükten sonra bir un çuvalı içine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği ve üzerine çalılar ve taşlar konarak doğal bir görünümle kapatıldığı anlaşıldı.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

BÖLGE 8 DEFA ARANMIŞTI

Narin’i arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekip ve Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü. Ekip, mahallenin içinde ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyordu. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmıştı.

TEK TUTUKLU AMCA SALİM GÜRAN

Narin’i arama çalışmalarının 11’inci gününde amcası ve Tavşantepe muhtarı Salim Güran gözaltına alınmış ve amca Güran, çıkarıldığı mahkemece kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Amca Güran’ın aracındaki bulgular, Narin’in DNA’sı ile eşleşmişti.

AĞABEYİ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Narin’in kaybolmasına ilişkin soruşturmada ilk gözaltına alınan kişi 18 yaşındaki ağabeyi olmuştu. Ağabeyin kolunda görülen ısırık izlerinden şüphelenilmiş, ve bunun üzerine gözaltına alınmıştı. Narin’e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com