Sedat Peker, Köfteci Yusuf olayında isminin geçmesinden rahatsız

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, müvekkilinin Köfteci Yusuf konusunda isminin geçmesinden rahatsız olduğunu belirtti. Barkın, Yusuf Akkaş'ın şikâyeti üzerine müvekkili hakkında dava açıldığını ve kırmızı bülten çıkarıldığını kaydetti.

  • ü
  • 10 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkilinin Köfteci Yusuf şubelerinde domuz etti satıldığı ile ilgili haberlere isminin karıştırılmasından son derece rahatsız olduğunu belirtti.

Barkın, yaptığı açıklamada, Yusuf Akkaş’ın şikayeti üzerine müvekkili hakkında dava açıldığı ve kırmızı bülten çıkarıldığına işaret ederek, “Bu son derece adaletsiz, hakkaniyete aykırı bir davranıştır.” dedi.

Barkın’ın açıklaması şöyle:

“Müvekkilim Sayın Reis Sedat Peker, Köfteci Yusuf’un şubelerinde domuz eti satıldığı ile ilgili haberlere isminin karıştırılmasından son derece rahatsız olmuştur.

Köfteci Yusuf restoranlarının sahibi Yusuf Akkaş, dönemin muktedir yöneticilerine şirin görünmek için, iddianamede açıkça olayla ilgisiz olduğu saptanmış olan müvekkil hakkında, bir senedir devam etmekte olan Bursa 5.ACM’deki dosyaya verdiği dilekçeyle, şikayetçi olduğunu söyleyip, kendisinin sanık haline getirilmesine hatta hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmasına neden olmuştur.
Bu son derece adaletsiz, hakkaniyete aykırı bir davranıştır.

‘ÜRÜNLERE DOMUZ ETİ KARIŞTIRILDIĞI DELİLLERİYLE İSPATLANMASI GEREKİR’

Buna karşın, müvekkilin domuz eti ile ilgili yorumu ise şöyledir: Devletin bir insanı uyuşturucu ticareti ile suçlaması halinde, satıldığı iddia edilen uyuşturucuyu ortaya çıkarması nasıl bir zorunluluksa, ürünlere domuz eti karıştırdırıldığı iddiasında da, domuz etlerini delilleri ile kanıtlaması zorunludur.

Türkiye’yi temsil eden bir marka haline gelmiş, ayrıca 12.000 kişiyi istihdam eden bir işyeriyle ilgili bu tip suçlamalar yapılırken, daha hassas, daha adil davranılmalı ve toplumda şüpheye yer bırakmayacak şekilde tahkikat yapılmalıdır.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Müvekkilin, muktedirlere yaranmak için kendisine haksızlık yapan kişi hakkında düşüncesi dahi bu şekildedir. Aslında konunun özeti, herkes, kendisine yaraşır biçimde davranmaktadır.”

PEKER: GERİLMEYE BAŞLADIM

Peker, gazeteci Cenk Acarer’e de yaptığı açıklamada, “Her Köfteci Yusuf konuşulduğunda ismimin geçmesi eğlenceli geliyordu. Ne Köfteci Yusuf’muş arkadaş, artık gerilmeye başladım. Köfteci Yusuf bana sevgi duyduğu için bir kez aramıştı, görüştük. Çayını bile içmedim. Biz onun sattığı kadar her Bayram kurban bağışlıyoruz. Ne zaman Köfteci Yusuf gündeme gelirse ben de TT oluyorum. Bu ne saçma iştir! Bu adam 12 bin kişi çalıştırıyor. Devlet bu domuz etlerini yakalamış mı?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com