Köfteci Yusuf kimin? Yusuf Aktaş kimdir?

Ürünlerinde domuz eti olduğu öne sürülen Köfteci Yusuf üç yıl önce o dönem İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu ile gündeme gelmişti. Ortakları arasında Sedat Peker ve Bilal Erdoğan'ın da olduğu iddia edilen Köfteci Yusuf kimin, Yusuf Aktaş kimdir?

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim’de taklit ve tağşiş ürünler listesini açıkladı. İddialara göre bu listede ünlü bir restoran zincirinin adı mahkeme kararıyla yer almamıştı. Peki ürünlerinde domuz eti olduğ öne sürülen bu restoran zinciri Köfteci Yusuf mu? Köfteci Yusuf kimin? Yusuf Aktaş Kimdir?

Şirketin avukatı Ali Uslu, yaptığı açıklamada konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.

Bursa’da başlayan ‘Köfteci Yusuf’ macerası Türkiye’nin birçok noktasına yayıldı. Fakat, 2021 yılında farklı bir konu ile gündeme geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber canlı yayınında ‘Sedat Peker Köfteci Yusuf’a çökmek istedi ben engel oldum’ demesinin ardından herkes merakla ‘Köfteci Yusuf kimin? Yusuf Aktaş kimdir?’ Sorularının yanıtı aramaya başladı. İşte Köfteci Yusuf hakkında merak edilenler ve bilinenler…

SOYLU: OPERASYONA ÇEVİREN BENİM

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Organize suç örgütleri gayri nizami harbin aparatıdır” diyerek, Köfteci Yusuf’un adının geçtiği olaya ilişkin şöyle konuştu:

Balkanların en büyük mafyası Türkiye’deydi, yakaladık… Dava dilekçelerinde ifade ettim bir takım muamma işler var. Savcı beni çağıracak. Biz namusumuzu bu işte kazanmadık. İftiraların yalanların, birtakım operasyonları karşısında kalabilirsiniz. Allah iftiradan korusun. Tekrar söylüyorum hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi yapılanmalardır. Bunları silip süpürmek bizim namusumuzdur. Bursa’da Köfteci Yusuf’a çökmeye çalışıyorlar. Operasyonu başlattım, hepsi var. İstanbul’un başlangıcını bilmiyorum ama operasyona çeviren benim.”

2019 TARİHİNDEKİ İDDİA: KÖFTECİ YUSUF BİLAL ERDOĞAN’A MI SATILDI?

Öte yandan 16 Nisan 2019’da Köfteci Yusuf’la ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştı. Köfteci Yusuf, Bilal Erdoğan’a satıldığı öne sürülmüştü. İddia, şirket yetkilileri tarafından da resmi açıklama ile de yalanlanmıştı.

PEKER ORTAK İDDİASI

Yalanlanan Bilal Erdoğan iddiasından yaklaşık 6 ay sonra bu kez de Sedat Peker’le ilgili benzer iddialar ayyuka çıktı. Peker 7 Ekim 2019’da yaptığı açıklamada şu sözlerle ortaklık iddiasını yalanladı:

“Bazı tweetlerde Köfteci Yusuf’un gizli ortağı olduğum söylenmektedir. Bu firmayla ne bir ortaklığım ne de bir yakınlığım söz konusu değildir.”

KÖFTECİ YUSUF KİMİN?

Köfteci Yusuf, 1996 yılında Bursa’nın İznik ilçesinde kurulmuş ve daha sonra Türkiye’nin en büyük köfte fabrikası unvanını elde etmiştir. O dönem Bursa’da 33, İstanbul’da 53, Ankara’da 11, İzmir’de 16, Balıkesir ve Samsun’da 7 Aydın’a 4, Antalya’da 5, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Yalova, Kocaeli ve Muğla’da 3, Bilecik, Eskişehir, Kırklareli, Ordu, Kırıkkale, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ’da 2, Isparta, Çanakkale, Kütahya, Çankırı, Amasya, Burdur, Düzce, Edirne, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir’de 1’er tane olmak üzere toplam 181 noktada şubesi bulunmaktadır. Köfteci Yusuf’ın internet sitesinde şirketin tek sahibinin Yusuf Aktaş olduğu yazıyor.

KÖFTECİ YUSUF (YUSUF AKTAŞ) KİMDİR?

Yusuf Aktaş, Bursa’nın Kızılhisar Köyü’nde gözlerini dünyaya açmış Yenişehir ilçesinde ticaret hayatına başlamıştır. İlk deneyimi ise köy kahvesini işletmek olmuştur. Daha sonra 1996 yılında yine Bursa’nın İznik ilçesinde Köfteci Yusuf’un ilk şubesini açan Aktaş, Bursa’da ün kazanmaya başladı. 2008 yılından sonra açtığı şubelerle Bursa’nın en gözde mekanlarından biri olan Köfteci Yusuf’un daha sonra ünü Bursa sınırlarını aştı ve bugünkü boyutlarına ulaştı.

SÜLEYMAN SOYLU’DAN KÖFTECİ YUSUF AÇIKLAMASI

2021 yılında TRT Haber’de gündeme ilişkin soruları cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde yayınladığı videolarla gündeme gelen Sedat Peker hakkında da konuştu. ‘Bursa’daki operasyonu bizzat ben yönettim’ diyen Soylu, “Köfteci Yusuf’a çökmeye çalışıyorlar orada. Babamızın oğlu olsa mafyalara hayat hakkı tanımayız.” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com