Rasim Ozan Kütahyalı domuz eti çıkan o köfteciyi açıkladı: Bizzat raporu gördüm

Rasim Ozan Kütahyalı ürünlerinde domuz eti çıkan o firmanın hangi köfteci zinciri olduğunu "Listeyi gördüm" diyerek açıkladı.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Günlerdir konuşulan fakat ismi açıklanmayan köfteci zinciri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ünlü bir köfte zincirinin iki şubesindeki köftelerde domuz eti çıkmış, firmanın ismini bakanlığın gizlediği anlaşılmıştı. Rasim Ozan Kütahyalı o firmanın hangi köfteci olduğunu “Listeyi gördüm” diyerek açıkladı.

Kütahyalı, gündeme oturan “köftede domuz eti” skandalına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. EnSonHaber’in aktardığına göre; Kütahyalı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı taklit ve tağşiş ürünler listesinde Köfteci Yusuf’un adını gördüğünü belirtti.

‘KÖFTECİ YUSUF İTİRAZ ETTİ’

Açıklamasında “Dedikodu değil, bizzat listeyi gördüm…” diyen Kütahyalı, iddiasını Ankara Devlet Laboratuvarı raporuyla desteklediğini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Tarım Bakanlığı’nın son analiz raporunu bizzat gördüm. Dedikodu değil. Ankara Devlet Laboratuvarı’nda var. Bu listede Köfteci Yusuf var. Köfteci Yusuf’un patronları da bunu biliyor. Onlar itiraz etmiş ve durdurma almışlar. Bir, franchise şirket bu… Kendiyle ilgili olmayabilir. Tedarikçi şirket olabilir.

Bu konuda bir açıklama yapılsın. Gıda güvenliği adına bunu aydınlatması lazım. Türkiye gıda konusunda uçuruma sürükleniyor.”

FATİH ALTAYLI İSİM VERMEDİ İMA ETTİ

Gazeteci Fatih Altaylı da ürünlerinde domuz eti çıkan restoran zinciri hakkında, “Çok meşhur bir köfteci, adını veremiyoruz; tazminat davası açarlar diye. Onlar da adları duyulacak diye korkuyorlardır, yusuf yusuf.” değerlendirmesi yaptı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İnan’ın açıklaması, tartışmalara neden olurken, sosyal medyada söz konusu firmanın Köfteci Yusuf olduğu iddia edilmişti. Gazete Pencere’den Leyla Aydoğan’ın ulaştığı Köfteci Yusuf’un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com