Ürünlerinden domuz eti çıkan firma Köfteci Yusuf mu?

İktidara yakınlığıyla bilinen ünlü bir firmanın ürünlerinde domuz eti bulundu. Ancak firma, mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurarak, ürünlerinin yer aldığı listeyi yayınlanmaktan çıkarttı. Peki bu firma Köfteci Yusuf mu?

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim’de taklit ve tağşiş ürünler listesini açıkladı. İddialara göre bu listede ünlü bir restoran zincirinin adı mahkeme kararıyla yer almamıştı. Peki bu restoran zinciri Köfteci Yusuf mu?

Normal şartlarda 3 ayda bir açıklanması gereken bu liste Bakan Pakdemirli döneminden bu yana yaklaşık 32 aydır açıklanmıyordu. Son iddialarla gündeme bomba gibi düşen firmalar arasında adını mahkeme kararıyla listeden kaldırtan çok ünlü bir de restoran zinciri bulunduğu belirtildi.

DOMUZ ETİ BULUNDU, FİRMA AÇIKLANAMADI

Tarım yazarı Saadettin İnan’ın gündeme getirdiği çarpıcı iddiaya göre, iktidara yakınlığıyla bilinen ünlü bir firmanın ürünlerinde domuz eti bulundu. Ancak firma, mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurarak, ürünlerinin yer aldığı listeyi yayınlanmaktan çıkarttı. Şirketin kim olduğu ve siyasi ilişkilerle korunup korunmadığı ise belirsizliğini koruyor. Tarım sektöründeki bu skandal, kamuoyunda tepki toplarken, şirketin adının gizlenmesi soru işaretlerine yol açtı.

SOSYAL MEDYA ‘KÖFTECİ YUSUF’ DEDİ

Ancak mahkeme kararı ile adını listeden sildiren bu firmanın kim olduğu sosyal medyada merak konusu oldu. Bugün özellikle sosyal medyada Türkiye’nin pek çok yerinde şubesi bulunan restoran zincirinin incelemelerinde domuz etine rastlandığı ve bu ismin de Köfteci Yusuf olduğu iddiaları gündem oldu.

KÖFTECİ YUSUF NE DİYOR?

Gazete Pencere, ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un avukatı Ali Uslu’ya ulaştı. Avukat Ali Uslu, Gazete Pencere’ye yaptığı açıklamada konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com