MHP’li Kılavuz: Cinayetten sonra Ayşe Ateş’i aramak istedim ancak ‘başsağlığı dilemeyin’ talimatı geldi

MHP'li Olcay Kılavuz, cinayetten sonra Ayşe Ateş'i aramak istediğini ancak kendisine "konuşmaması" yönünde talimat verildiğini belirtti. Kılavuz, "Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” dedi.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde şüpheliler arasında yer alan eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, sessizliğini bozdu. Cinayetten sonra Ayşe Ateş’i aramak istediğini ancak kendisine “konuşmaması” yönünde talimat verildiğini belirten Kılavuz, “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” dedi.

‘BİLDİKLERİMİ ANLATMAYA HAZIRIM’

Ankara’da suikaste uğraması sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde sıkça adı geçen eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, 1 Temmuz’da görülecek duruşma öncesi sessizliğini ikinci kez bozdu. Kılavuz, “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” dedi.

‘TAPELER DEŞİFRE EDİLSİN’

TGRT Haber’e konuşan Kılavuz, davanın tutuklu isimlerinden Tolgahan Demirbaş’la ilgili “Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Kendisinin bu işin taraflarından biri olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm” diye konuştu. Kılavuz, “Tape kayıtları varsa, Tolgahan Demirbaş dinleniyorsa ve benim onunla yaptığım görüşmeler kayıt altına alındıysa o tapeler deşifre edilsin” diye de ekledi…

‘PARTİDEN KONUŞMAMA TALİMATI GELDİ’

Bu zamana kadar niye ifade vermediği ve neden açıklama yapmadığına ilişkin soru üzerine de Kılavuz, “Cinayetten sonra Ayşe Ateş’i aramak istedim ancak ‘başsağlığı bile dilemeyin’ diye talimat geldi.” dedi.

Kılavuz, kendisine “Senin ismin dosyada geçmiyor ki neden ifade veresin?” şeklinde telkinde bulunulduğunu ve aynı zamanda da sessiz kalması noktasında da talimat verildiğini belirtti. Olcay Kılavuz, ‘Eğer bu suçsa gidip yatayım’ ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de, Ankara’da Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı, eylemi organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin geçtiğimiz gün hazırlanan iddianamede, eşi Ayşe Ateş’in ifadeleri, Ateş’in neden öldürüldüğü ve tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’a götüren çakarlı aracın plakası yer almamıştı. Ayrıca iddianamede MHP’nin de adı geçmemişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com