İstanbul’da ‘kayyıma geçit yok’ mitingi: Karanlığa karşı aydınlık

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda miting düzenleyecek. Platform, "Gün karanlığa karşı aydınlığı, kötülüğe karşı iyiliği örgütleme günüdür" diyerek mitinge çağrı yaptı.

  • ü
  • 20 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, ‘Kayyıma geçit yok’ mitingine çağrı yaparak, “Gün, Hakkâri’den İstanbul’a; ezilenlerin ve sömürülenlerin birleşik mücadelesini büyütmenin günü” dedi.

Beyoğlu ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda “Emeğimiz ve özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz” pankartı asıldı. Sendika, siyasi parti, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, mitinge dair detaylar açıklandı.

Basın metnini okuyan Demokrasi İçin Birlik (DİB) Koordinasyon Kurulu üyesi Ayşegül Devecioğlu, Türkiye’de siyasi istikrarsızlığın, yoksulluğun, eşitsizliğin ile hak ve özgürlüklerin çiğnenmesinin en temel nedenlerinden birinin kapitalist-emperyalist sisteme ve sermayeye bağımlılık olduğunu dile getirdi.

‘TÜM EZİLENLERE SAVAŞ AÇILDI’

İktidarın kapitalist düzenin emrinde olduğuna vurgu yapan Devecioğlu, bu düzenin tüm ezilenlere amansız bir savaş açtığını belirtti. Devecioğlu, “31 Mart yerel seçimlerinden yenilgiyle çıkan AKP-MHP rejimi, toplumun tüm ezilen ve ötekileştirilen kesimlerine ezilen halklar ve inançlara, emekçilere, emeklilere, kadınlara, gençlere, çocuklara, LGBTİ+’lara ve doğaya yönelttiği saldırılarla durumu kendi lehine çevirmeye çalışmaktadır” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

GÜN, MÜCADELEYİ BÜYÜTME GÜNÜDÜR

Gün karanlığa karşı aydınlığı, kötülüğe karşı iyiliği örgütleme ve ayağa kaldırma günü. Gün, Hakkâri’den İstanbul’a; ezilenlerin ve sömürülenlerin birleşik mücadelesini büyütmenin günü. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün halkları, emekçileri, 29 Haziran Cumartesi günü saat 19.00’da Kartal Meydanı’nda ‘Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için Kayyumlara Geçit Vermeyeceğiz!’ şiarıyla gerçekleştireceğimiz mitinge davet ediyoruz.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com