İsrail’e petrol satan SOCAR İstanbul Emniyet Müdürünü ziyaret etti

Azerbaycan petrol şirketi SOCAR CEO’su İbadov ve Azerbaycanlı yetkililer İstanbul İl Emniyet Müdürü’nü ziyaret etti. İsrail’e petrol tedarik ettiği gerekçesiyle SOCAR'ı protesto eden Filistin için Bin Genç üyeleri dört gün önce gözaltına alınmış ve emniyette çıplak aramaya maruz bırakıldıklarını açıklamıştı.

  • ü
  • 05 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

İsraile’ petrol satışıyla gündeme gelen Azerbeycalı petrol şirketi SOCAR CEO’su Elçin İbadov ve Azerbaycanlı yetkililer İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Filistin için Bin Genç üyeleri dört gün önce, İsrail’e petrol tedarik ettiği gerekçesiyle SOCAR’ın önünde protesto düzelemiş ve protestodan bir gün sonra 13 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Dün serbest bırakılan gençler, emniyetteki gözaltıları sırasında çıplak aramaya maruz bırakıldıklarını açıklamıştı. Gençlerin avukatı Yağız Timoçin, “Müvekkilerimize çıplak arama dayatılmış, ayakkabı dahi giydirilmeden gözaltına alınmışlar” demişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İSTANBUL EMNİYETİ, X’TEN DUYURDU

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, SOCAR şirketinin ziyaretini şöye duyurdu:

“Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Sn. Narmina Mustafayeva, SOCAR CEO’su Sn. Elçin İbadov ve Azerbaycan İstanbul Konsolosu Sn. Zaur Allahverdi-Zada, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Zafer Aktaş’ı makamında ziyaret etti.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com