Filistin eylemcisi Şeyma Yıldırım’ın annesi ‘çıplak arama’yı ifşa etti: Kızımı iç çamaşırına kadar soymuşlar

Azerbaycan petrol şirketi Socar Enerji önünde eylem yapan Şeyma Yıldırım'ın annesi, "Gözaltında, ortaokuldan beri tesettürlü kızımı iç çamaşırına kadar soymuşlar" diyerek çıplak arama işkencesini ifşa etti.

  • ü
  • 03 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Gazze’nin Refah kentini bombalayan İsrail jetlerine yakıt desteği sağladığı iddiasıyla Socar Enerji’yi protesto eden gençlerin evi önceki gün erken saatlerde polis tarafından basılmıştı. Azerbaycan petrol şirketine yönelik protesto nedeniyle gözaltına alınan Filistin İçin Bin Genç adlı grubun üyesi 13 gence çıplak arama işkencesi yapıldığı öğrenildi.

‘ORTAOKULDAN BERİ TESETTÜRLÜ KIZIMI İÇ ÇAMAŞIRINA KADAR SOYMUŞLAR’

Direniş Çadırı Bileşenleri ve Filistin İçin Bin Genç grubunun diğer gönüllüleri gözaltına alınan arkadaşları için Socar Enerji önünde tekrar bir eylem düzenledi. Şeyma Yıldırım adlı eylemcinin annesi “Gözaltında, ortaokuldan beri tesettürlü kızımı iç çamaşırına kadar soymuşlar” diyerek çıplak arama işkencesini ifşa etti.

‘BİR CANİ, BİR TERÖRİST GİBİ… HÜKÜMETİ PROTESTO EDİYORUM’

Kızı sabah yapılan ev baskını ile gözaltına alınan anne şöyle konuştu:

“Kızım sabah namazında polis tarafından evden alındı. Bir cani, bir terörist gibi telefonuna el konularak alındı. Bu kız ne yaptı? Ben bugün buraya kızımın yerine geldim. Kızımı aldınız ben geldim, beni alırsanız torunum gelir ölene kadar buradayım. Bugün kızımı görmeye karakola gittim beni içeri almadılar, avukatlar görüştü. Affedersiniz, iç çamaşırına kadar kızımı soymuşlar. Böyle bir şey olabilir mi? Benim kızım ortaokuldan beri tesettürlü kızımı iç çamaşırına kadar soymak hangi niyetin harcı? Buradan özellikle hükümeti protesto ediyorum.”

‘NE YEMEK NE SU’

Öte yandan, Filistin İçin Bin Genç grubundan gençlere dün geceden bugün 14:00’e kadar ne yemek ne de su verilmediği, ancak avukatların ısrarı üzerine gıda ve su verildiği ortaya çıktı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com