İsrail’e petrol taşıyan Socar’ı protesto eden gençlerin evlerine şafak baskını

İsrail'e yakıt taşıyan enerji şirketi Socar'ın İstanbul'daki binasına giderek kırmızı boya ile protesto yapan ve binaya giren Filistin İçin Bin Genç grubuna sabahın erken saatlerinde şafak baskını düzenlendi. En az 10 genç gözaltına alındı.

  • ü
  • 02 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Gazze’yi yerle bir edip 35 binden fazla insanın ölmesine neden olan israil’e petrol taşıyan Azerbaycan şirketi Socar’ı, dün İstanbul’daki binasına giderek protesto eden ‘Filistin İçin Bin Genç’ oluşumuna bu sabah pisten şafak baskınları düzenelendi. Baskınlardan en az 10 grup üyesinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Konuya ilişkin ‘Filistin İçin Bin Genç’ oluşumunun X hesabından yapılan paylaşımda gözaltı bilgisi paylaşılarak şu ifadeleri kullanıldı:

“Socar eylemimiz gerekçe gösterilerek 10’dan fazla arkadaşımız şafak operasyonuyla evleri basılarak gözaltına alındı.

Suçlu olan biz gençler değil, siyonizmi besleyen soykırıma ortak olanlardır. Tüm Filistin dostlarını mücadelemize sahip çıkmaya, hareketimizle dayanışmaya çağırıyoruz!

➡️#Suçİsrailleİşbirliğidir”

NE OLMUŞTU?

Dün Socar’ın İstanbul’daki binasına giderek şirketi protesto eden gençler, duvarlara da kan kırmızı sprey boyalar dökmüştü. Güvenlikleri aşarak binaya giren gençler, İsrail’e yapılan petrol sevkiyatının son erdirilmesini istemişti.

Öte yandan Azerbaycan kaynakları eylemi gerçekleştiren gençleri “terörist” ilan ederek hedef gösteren yayınlar yapmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com