Hakan Şahin: Onuru kılırmış, bastırılmış dip basınç bir yerde yeniden ortaya çıkar

Eski asker Hakan Şahin, teğmenlere ceza verilmesinin başka sonuçları olacağını belirterek, "Önemli sonuçları birliklerde, kıtalarda, jet üslerinde, gemilerde, üs bölgelerinde olacak. Fakat ikna edilmemişin, onuru kırılmışın, konuşulamayanın, bastırılanın dip basıncı yine bir gün bir yerde kendini açığa çıkaracaktır." dedi.

  • ü
  • 08 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Eski asker ve siyaset bilimci Hakan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra 30-50 teğmen hakkında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Disiplin Kurulu tarafından işlem başlatılacağını ve jet hızıyla silahlı kuvvetlerden ayrılma cezası verileceğini belitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatipler Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçla subay yemini edilmesini hedef aldı. Erdoğan, “O kılıçları kime çekiyorsunuz? Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Görüşmeleri yaptık, temizlenmesi için çalışma yapıyoruz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasını sosyal medya üzerinden değerlendiren Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Bundan sonraki süreç muhtemelen şöyle işleyecek:
-Cumhurbaşkanının verdiği rakam (30-50) kadar teğmen hakkında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından işlem başlatılacak ve jet hızıyla “silahlı kuvvetlerden ayırma cezası” verilecek.

Muhtemelen yemini okutan devre birincisi kadın teğmen de bu işlemi görecek.

-Teğmenlere destek açıklamaları sürecek. Sayıyı az bulanlar, çok bulanlar olacak.

-Muhtemelen muhalif parti belediyeleri bu teğmenlere istihdam önerecek. Bir tartışma da buradan ilerleyecek.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Erdoğan’ın bir şeyi gözden kaçırdığını kaydeden Şahin, “Aşağıda sıraladığım şeyler olacaktır/olabilir. Bunları bir aya kalmaz unuturuz da. Ama bu şeylerin esas önemli sonuçları birliklerde, kıtalarda, jet üslerinde, gemilerde, üs bölgelerinde olacak. Herkes herkesten ve herkes birbirinden korkup sustuğu için, görünüşte her şey yatışmış ve süt liman olacak. Fakat ikna edilmemişin, onuru kırılmışın, konuşulamayanın, bastırılanın dip başıncı yine bir gün bir yerde kendini açığa çıkaracaktır.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com