Erdoğan’dan genç teğmenler için ‘ihraç’ mesajı: Kime kılıç çekiyorsunuz?

Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyetinde kılıçlı yemin eden teğmenler hakkında, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Birkaç kendini bilmez evelallah temizlenecek.” dedi.

  • ü
  • 07 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyetinde kılıçlı yemin eden teğmenler hakkında sert konuştu. “Malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıktı, kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Birkaç kendini bilmez evelallah temizlenecek.” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“Birinci olanlar üç tane kızımız. Birisinin adı İkra, üç kardeş ve Manisalı. Diğerleri de Anadolu yavrusu. Bu oyuna nasıl geldiler çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle, kara kuvvetleriyle görüştük, bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz.”

ERDOĞAN AÇIKTAN HEDEF ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ndeki teğmenlerin bir araya gelerek yaptıkları yemini eleştirdi, “O kılıçları kime çekiyorsunuz? Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Görüşmeleri yaptık, temizlenmesi için çalışma yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Kara Harp Okulları Mezuniyet Töreni’nde yaşanan ve tartışmalara neden olan kılıçlı yeminle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

‘KİME KILIÇ ÇEKİYORSUNUZ?’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan teğmenleri hedef aldı, “Kahraman ordumuzun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?” diye sordu.
“Temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz”

Milli Savunma Üniversitesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile konuyu görüştüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu 30 kişi, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com