Erdoğan’ın eçim vaadiydi… Bakan Tekin: Mülakat kalkmayacak, doğru yöntem bu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde "kaldırılacağını' vaat ettiği öğretmen alımlarındaki mülakat için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den tam tersi açıklama geldi. Atamalarda mülakat yapılacağını söyleyen Tekin, öğretmenlerin seçiminde mülakatın "doğru yöntem" olduğunu savundu.

  • ü
  • 29 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında mülakatın kaldırılmasına ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı. Tekin, atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının merakla beklediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da seçim vaadi olan “mülakat” konusuna açıklık getirdi. Tekin, mülakatın kaldırılmayacağını belirterek mülakatın “doğru bir yöntem” olduğunu söyledi.

MEB bünyesindeki öğretmenlerin her kademede görev yaptıklarını söyleyen Tekin, ÖSYM’nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) istediklerini söyledi. Tekin, “Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamı, bizim size dağıtımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Öğrencilerin sorulara bakış açısı, soruları çözebilme kapasitesini görebilmek açısından da soru hazırlama havuzunun da yarısının, branşları itibariyle ortaöğretim kurumlarımızdaki öğretmenlerimizden seçilmesini istedik. ÖSYM Başkanımız da bunu kabul etti. Çocuklarımızın tedirgin olacakları hiçbir şey yok” dedi.

Öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Tekin, ilave bir şeye ihtiyaç olması durumunda, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne (OGM) bağlı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını (DYK) okul müdürlerinden talep etmelerini istedi.

“GÖREVİMİZ, ÇOCUKLARIMIZIN İLAVE BİR EĞİTİME İHTİYAÇ DUYMAMALARINI SAĞLAMAK”

Bakan Tekin, “Ders kitaplarından üniversite sınavlarında soru gelip gelmeyeceği” sorusu üzerine, “Bizim OGM’nin materyalleri ve EBA üzerinden oluşturduğumuz materyallere öğrenciler odaklansınlar. İnanın başka bir şeye gerek yok. Bakanlık görevimiz, zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızın ilave bir eğitime ihtiyaç duymamalarını sağlamak, kademeler arası geçişteki mekanizmaları ücretsiz bir biçimde çocuklarımız, gençlerimiz, velilerimizle paylaştırmak” yanıtını verdi.

ERDOĞAN VE ÖZER KALKACAK DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimden yaklaşık bir ay önce “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağım” demişti.

Erdoğan, “Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz.” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki eğitim bakanı Mahmut Özer de, seçimden iki gün önce öğretmen atamalarıyla ilgili “Mülakat olmayacak artık. KPSS puanı ile hızlıca atamalarını gerçekleştireceğiz. Tek kriter KPSS puanı olacak” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com