Ahmet Şık: “En büyük terör örgütü, hanedanlık mafyası ile devlete çöken bu sıralarda oturanlardır”

Ahmet Şık, "Bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık mafyası ile devlete çöken işte bu sıralarda oturanlardır. En büyük terörist de buradakilerdir." dedi, AKP'lilerin saldırısına uğradı.

  • ü
  • 16 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Ahmet Şık'tan AKP sıralarına: 'En büyük terör örgütü, hanedanlık mafyası ile devlete çöken bu sıralarda oturanlardır'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği kararın ardından olağanüstü toplandı. Oturumu Bekir Bozdağ’ın yönetmesine itiraz edildi. Çıkan gergenlikte Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AKP’lilerin saldırısına uğradı. Alpay Özalan, Ahmet Şık’a yumruk attı.

BOZDAĞ’IN OTURUMU YÖNETMESİNE İTİRAZ

DEVA Partisi Genel Başkanı İdris Şahin, bugün CHP’li Gülizar Biçer Karaca’nın Meclisi yönetmesi gerektiğini belirterek, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Meclis Genel Kurulunu yönetme görevini AKP’li Bekir Bozdağ’a vermesinin görevi kötüye kullanmak olduğunu söyledi.

Ardından kürsüye çıkan Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın “Sizde zerre utanma yok. O yüzden burada usülü tartışmaya da lüzum yok” sözlerine AKP sıralarından sesler yükseldi. Ahmet Şık karşı tarafa “Sensin şerefsiz” diye tepki gösterdi.

Şık’ın AKP sıralarına bakarak “Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır” ifadelerini kullanmasının ardından Meclis’te yumruk yumruğa kavga çıktı. Daha sonra oturuma 15 dakika ara verildi.

AHMET ŞIK: BİRAZCIK AHLAK SAHİBİ OLSANIZ…

Verilen aranın ardından Ahmet Şık yeniden söz aldı. Şık, konuşmasında şunları kaydetti:

“Sözü hiç uzatmayacağım. Bir tespitle başlayacağım, sizde hiç utanma yok. Zerre miskal utanmanız yok, haysiyetiniz yok! O yüzden burada usulü konuşmaya da gerek yok! Usul tartışması açıldı ama burada usulü konuşmaya hiç gerek yok. Çünkü anayasasızlığın hüküm sürdüğü, kanunsuzluğun teamül haline geldiği bu ülkede, size mevzuat anlatacak falan değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan hırsızlığınızı, yolsuzluğunuzu, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenleri makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz sözcükler ne, biliyor musunuz? ‘Vatan haini, bölücü, ‘fetöcü’, katil, terörist. Sizden olmayan, suçlarınıza ortak olmayan herkese terörist dediğiniz için, Can Atalay’a terörist demeniz de hiç şaşırtıcı değil. Ama herkes bilsin, tüm yurttaşlar bilsin: Bu ülkenin en büyük terör örgütü, hanedanlık mafyasıyla devlete çöken, işte bu sıralarda oturanlar, en büyük teröristler de buradakilerdir! Bunu herkes bilmeli! Hepinizin toplamının şu memlekete Can Atalay kadar hayrı dokunsa, ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız!”

AKP’li Alpay Özalan, Ahmet Şık’a saldırdı. (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

‘UTANMAZ DEDİĞİM İÇİN KIZDINIZ, ANLATAYIM…’

Şık’ın konuşması genel kuruldan yükselen tepki ve hakaretler eşliğinde sürdü. Tansiyon yükseldi. Şık, “Sizin suçlarınıza ortak olmayan herkese terörist dediğiniz için Atalay’a ‘terörist’ demeniz şaşırtıcı değil. Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır. Utanmaz dediğim için kızdınız ya anlatayım size neden? Birazcık ahlak sahibi olsanız bu adam Meclisi yönetemez” diye konuşurken, Bekir Bozdağ bir kez daha oturuma 15 dakika ara kararı verdi.

AKP’li Alpay Özalan, Ahmet Şık’a saldırdı. (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

AKP’LİLER ŞIK’A SALDIRDI, KOÇYİĞİT YARALANDI

O sırada AKP’li Alpay Özalan kürsüde bulunan Ahmet Şık’ın üzerine yürüdü ve saldırdı. Ahmet Şık yere düştü. Yumruklu saldırı sırasında arada kalan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, başından yaralandı.

KARACA: HALK İRADESİNİ AYAKLAR ALTINA ALAMAYACAKSINIZ

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşmasına çok sevdikleri yöntemle cevap verdi AKP sıraları… Kürsüye yürüyerek… Vekili susturmaya çalışarak… Lamı cimi yok, halk iradesini sessiz sedasız ayaklar altına alamayacaksınız!. AKP grubunun idare amiri Alpay Fehmi Özalan Ahmet Şık’a kürsüde saldırdı! Dem Parti grup başkanvekili Gülistan Koçyiğit’in kaşını yardı bir AKP’li vekil. AKP faşizminin sergilediği son performans! Meclisi irade gaspının alanı haline getirip, halk iradesini kör şiddetle ayaklar altına almanın kurşun askerleri! AKP’nin vekil sıfatlı barbarlarının mecliste döktüğü kan! Dem Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit ve CHP Milletvekili Okan Konuralp’in kaşını yaran barbarlar, meclise de kan sıçrattı. Bu devran döner. Çoğunluğunuz biter. Saltanatınız çöker.” diyererek tepki gösterdi.

‘GÖREVLİLER YERDEKİ KANLARI SİLDİ’

Bekir Bozdağ meclis başkanvekillerini görüşmeye çağırarak oturumu 45 dakika daha erteledi.

Oturuma katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar. Meclis’te kan akmaya başlıyorsa vatandaş ne yapacak? Utanç verici” diyerek tepki gösterdi.

TBMM’de muhalefet milletvekillerinin maruz bırakıldığı saldırı sonrası yerdeki kanlar görevliler tarafından silindi.

CAN ATALAY: HUKUKTA FİİLİ DURUMLARIN YERİ YOKTUR

Tutuklu milletvekili Can Atalay görüşmeler sırasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. AYM’nin kararını hatırlatan Atalay, Meclis’e seslendi, “Hukukta fiili durumların yeri yoktur” dedi. Atalay’ın paylaşımı şöyle:

“Sayın Başkan, Sayın Milletvekilleri, Demokrasi ve hukuk bir bütündür, bölünemez. Anayasa bir bütündür, bölünemez. Anayasa’nın hükümlerini yok sayarak, keyfi yorumlarla göz ardı ederek ”milli irade”den söz edilemez. Sözlerimi teşekkür ve bir karardan alıntıyla bitirmek istiyorum. Teşekkürüm, Anayasa’ya ve hukuka sahip çıkan, Anayasa’nın uygulanması için çaba gösteren, ülkemizi hukuksuzluğun ve keyfiliğin tehlikelerinden korumak için çabalayan herkese. Aktaracağım alıntı ise nihai sözü söyleme yetkisinde olan ve bu yetkiyi Anayasa’dan alan Anayasa Mahkemesinin Meclis kürsüsünden okunması gereken, hakkımda verdiği ve 31 Temmuz – 1 Ağustos 2024 Tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararındandır. Lütfen dikkat buyurunuz: “… bir milletvekilliğinin düşmesi işleminin varlığından söz edilebilmesi için kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararının bulunması zorunludur. … somut olayda Hatay Milletvekili Şerafettin Can ATALAY ile ilgili TBMM Genel Kurulunda okunması mümkün olan, kesinleşen bir hükmün varlığından söz edilemez. ” Sayın Meclis, hukukta fiili durumların yeri yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne saygılarımı sunarım”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com