DEM Parti: AKP milyonlarca insanı aç bıraktı, artık yeter

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 'ekmek ve adalet buluşmaları' kapsamında Antep'te konuştu: İktidar, bir avuç azınlığa kazandırmak onları sarayın refahında yaşatmak için milyonlarca insanı aç bıraktı. İnsanların gece-gündüz çalışıp açlığa, yoksulluğa nasıl mahkum edildiğini gördük.

  • ü
  • 26 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları (sağda) Antepli kadınlarla birlikte...

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, ‘ekmek ve adalet’ buluşmaları kapsamında Antep’te temaslarda bulundu.

Gazetecilerle bir araya gelen Hatimoğulları, “Ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizi ne kadar anlatsak yetersiz kalır. İnsanların hal komplekslerinin önünde bayatlamış, çürümüş sebzeleri götürüp evinde yemek yapmak zorunda kaldıkları bir dönemden geçiyoruz. Çiftçi bu ülkede bu iktidar tarafından bitirildi. Tarım komple bitirildi bu iktidar tarafından. İnsanlar açlık ve yoksullukla adeta baş başa bırakıldı” dedi.

Sinan Şahin’in Artı Gerçek’te yayınlanan haberine göre; Hatimoğulları, ekonomik krize ve gençlerin durumuna şöyle dikkat çekti:

‘GENÇLER UMUDU ARTIK AVRUPA’DA ARIYOR’

“Bu ülke son yıllarda o kadar kötü yönetiliyor ki gençler artık umudu Avrupa’da arıyor. 1980 döneminde biliyorsunuz çok önemli göç dalgası olmuştu Avrupa’ya doğru Türkiye’den ama şu anda işsizlikten, yoksulluktan, gençler gelecek görmediği için Avrupa’ya göç etmeye çalışıyor. Türkiye, birkaç sene sonra emek gücüne ciddi ihtiyaç duyacak bir ülke pozisyonuna gelecek, bu göçen dolayı.”

“İktidar bir avuç insana kazandırmak, bir avuç insanı sarayın refahında yaşatmak için milyonlarca insanı aç bırakıyor” diyen Hatimoğulları şöyle devam etti:

‘İNSANLAR AÇLIĞA YOKSULULGA MAHKUM EDİLDİ’

Türkiye, vergi adaletsizliğinde dünyada ilk sıralarda yer alacak ülkelerden biri. Küçük üreticiden, çiftçiden, işçinin maaşından vergi alan iktidar şimdi alınan bahşişlerin bile peşine düştü. Kominin, garsonun aldığı bahşişlere bile ‘kayıt dışı para’ diye göz dikti. Ne yazık ki durum çok kötü. Türkiye’nin her yerinde dolaştık. Muğla’da, Antalya’da insanların nasıl gece gündüz çalışıp açlığa yoksulluğa mahkum edildiğini gördük. Türkiye’de insanlar ‘artık yeter’ diyor. ‘Yeter artık bizim sırtımıza bindirilmiş vergiler’ diyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Siz kayıt dışı ekonomi arıyorsanız serbest bıraktığınız Polat ailesine gideceksiniz. O milyarlarca lirayı, kara para aklayıcılarından, vergi ödemeyenlerden, servet sahibi olup yurt dışında yatırım yapıp vergi cennetlerine gidenlerde arayacaksınız. İşçinin, emekçinin sırtından aramayacaksınız” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com