Can Atalay’dan ‘Reşit Kibar’ paylaşımı: Anıları, iradeleri memleketin umududur

Can Atalay, Artvin Hopa'da ağaç kesilmesini engellemek isterken şirket yetkilisi tarafından öldürülen Reşit Kibar için mesaj yayınladı: Metin Lokumcu’dan Reşit Kibar’a anıları, iradeleri memleketin umududur. Anılarını ve mücadelelerini saygıyla selamlıyorum.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde, mesire alanı projesi kapsamında yapılacak ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açıldı. Köylüler iş makinelerine engel olmaya çalışınca ihaleyi alan kişi olduğu öğrenilen Muhammet Ustabaş’ın ateş açmasıyla ağır yaralanan Reşit Kibar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu ise yaralandı.

Cezaevinde tutulan Can Atalay ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından avukatları aracılığıyla bir mesaj paylaştı.

‘ÜÇ KURUŞ MENFAAT İÇİN YIKIM PEŞİNDE OLANLAR…’

Atalay mesajında, “Hopalılar; birilerinin üç kuruşluk menfaati için telafisi imkânsız yıkımlar peşinde olanlar karşısında ne dün boyun eğdiler ne bugün ne de yarın boyun eğmeyecekler. Mücadelelerini selamlıyorum” dedi. Atalay’ın mesajı şu şekilde:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘METİN LOKUMCU’DAN REŞİT KİBAR’A…. SAYGIYLA SELAMLIYORUM’

Memleketine Sahip Çıkmak İçin Canını Yitirenlere, Yaralananlara Selam Olsun! Reşit Kibar’ın, toprağına, suyuna, ormanına velhasıl memleketine sahip çıktığı için bir silahlı saldırı sonucunda öldürüldüğünü üzülerek öğrendim. Başta ailesinin, köylülerinin ve yoldaşlarının acısını paylaşıyorum. Aynı saldırıda yaralanan Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’ya acil şifalar diliyorum.

Artvinliler, Hopalılar; birilerinin üç kuruşluk menfaati için telafisi imkânsız yıkımlar peşinde olanlar karşısında ne dün boyun eğdiler ne bugün ne de yarın boyun eğmeyecekler. Mücadelelerini selamlıyorum. Metin Lokumcu’dan Reşit Kibar’a anıları, iradeleri memleketin umududur. Anılarını ve mücadelelerini saygıyla selamlıyorum.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com