Ağaç kesimine karşı çıktığı için öldürüldü: Reşit Kibar için cenaze töreni

Artvin Borçka'da 'mesire alanı' adı altında yapılmak istenen konaklama ve dinlenme tesisi için ağaç kesimine karşı çıkan köylülere ateş açılmıştı. Şirket yetkilisi Muhammed Ustabaş'ın silahlı saldırısında hayatını kaybeden Reşit Kibar için Hopa'da düzenlenen cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde, ‘mesire alanı projesi’ kapsamında yapılacak ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açıldı.

Köylüler iş makinelerine engel olmaya çalışınca ihaleyi alan kişi olduğu öğrenilen Muhammet Ustabaş’ın ateş açmasıyla ağır yaralanan Reşit Kibar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu ise yaralandı.

KÖYLÜLER: JANDARMA, YARALI REŞİT KİBAR’I HASTANEYE GÖTÜRMEDİ

Olayın ardından kaçan şüpheliler Muhammet Ustabaş ve Fikret Merttürk, yakalanarak gözaltına alındı. Köylülerin ifadelerine göre, saldırı jandarmanın gözü önünde gerçekleşti. Olay boyunca araçlarından inmeyen jandarma, köylülerin talebine rağmen Reşit Kibar’ı hastaneye götürmedi.

Projenin sahibi olan Yapı-Soy Beton, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla projeden çekildiğini duyurdu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

AĞAÇ KESİMİNE KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Ağaç kesimine karşı çıktığı için silahlı saldırıda hayatını kaybeden Reşit Kibar için Hopa’da cenaze töreni düzenlendi. İlçedeki cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com