Ağaç kesimini engellemek isteyen köylülere ateş açıldı: 1 kişi öldü, 2 yaralı var 

Hopa'da 'orman alanı projesi’ne karşı kepçeleri durdurmak isteyen köylülere silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda Raşit Kibar hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Köylülere saldırıyı, proje için ağaç kesim işini alan Ustabaş şirketinin gerçekleştirdiği belirtildi.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesi için iş makineleri bu sabah ormana girdi. Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden örgütlenen köylüler, ağaç kesimini engellemek istedi.

ANKA’nın aktardığına göre kesimi engellemek isteyen köylülerin üzerine silahla ateş açtı. Saldırıda köylülerden Reşit Kibar, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı. Yaralılar Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırıda ağır yaralanan Reşit Kibar, hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’nun tedavisi ise sürüyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘SALDIRIYI, AĞAÇ KESİM İŞİNİ ALAN ŞİRKET YAPTI’

15-20 evden oluşan bungalov ev projesi Cankurtaran’da yapılacaktı ancak köylüler taş ocağı yapılacağını ve amacın turizm olmadığını söyleyerek karşı çıkıyordu. Proje için ağaç kesimi işini alan Ustabaş firması çalışanları kesime engel olmak için karşılarına çıkan köylülere ateş açtı. Ateş açan kişi olduğu belirlenen Muhammet Ustabaş her yerde aranırken, orman kesimi durduruldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com