Ayşe Ateş’ten Tuğrul Türkeş’e tepki: Kimse katil ve azmettiricileri korumaya çalışmasın

Ayşe Ateş, AKP'li Tuğrul Türkeş'in Sinan Ateş cinayeti için 'ağır cezalık adi bir cinayet' ifadesine tepki göstererek, "Adice öldürülmüş bir ülkü ocakları genel başkanı için, hiç yoktansa niye bir taziye dile(ye)mediniz" dedi.

  • ü
  • 23 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Ayşe Ateş, Sinan Ateş cinayeti için ‘bu ağır cezalık adi bir suç’ ifadesi kullanan AKP’li Tuğrul Türkeş’e tepki göstererek, “Her şeyi anladık, adi bir suç, madem siyasi bir cinayet olarak görmüyorsunuz. Adice öldürülmüş bir ülkü ocakları genel başkanı için, hiç yoktansa niye bir taziye dile(ye)mediniz” dedi.

Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu ağır cezalık adi bir suç” olarak nitelemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Türk milliyetçiliği bu meselenin bir tarafı ve/veya paydaşı değildir. Milliyetçi Hareket Partisi (Babamın Partisi) böyle bir suçla ve onu işleyen bireysel suçlularla özdeşleştirilemez. Kantara çıkartılmak istenen Türk Milliyetçiliği ve MHP kurumsal kimliği değil; ağır işleyen hukuk sistemimiz ve ona köstek olanlar olmalıdır. Keza Cumhur İttifakı ve onun değerli yöneticileri de bu kirli suç organizasyonlarından varestir. Bu kargaşadan muhalefete de ekmek çıkmaz. Bırakın adi suçlular hak ettikleri şekilde yargılansınlar”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Türkeş’in açıklamasını alıntılayan Ayşe Ateş,  “Herşeyi anladık, adi bir suç, madem siyasi bir cinayet olarak görmüyorsunuz. Adice öldürülmüş bir ülkü ocakları genel başkanı için,hiç yoktansa niye bir taziye dile(ye)mediniz. Bu kodar zor mu? Allah rahmet eylesin demek” dedi.

‘KİMSE KATİLLERİ VE AZMETTİRİCİLERİ KORUMAYA KALKMASIN’

Alçak cinayete müdahil olan herksin hesap vereceğini söyleyen Ayşe Ateş, açıklamasına tepki gösterdi:

“Defaatle söylüyorum ama bir daha tekrarlıyorum.
Hiçbir kurum, parti veya ocak ile işimiz yok.
Olamaz da zaten…
Bu kurumlar için ailece bu ülkede en fazla bedel ödemiş insanlarız biz.
Kimse bizi buradan vuramaz.
Ama kurum ve kuruluşları kendine kalkan yapan katiller ve azmettiriciler hesap vermekten kurtulamayacak.
Kimsede boşuna katilleri ve azmettiricileri korumaya çalışmasın.
Yolun sonu gözüktü.
Artık kararı Adil Türk yargısı verecek. Bu kadar kanıt, delil varken yargıya ve topluma psikolojik baskı yapmayı bırakın ve sonucu bekleyin.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com