Ayşe Ateş: Durun daha yeni başladık

'Tetikçilerin medyasının yalanı' başlıklı haberi alıntılayan Ayşe Ateş: Sosyal medyada katillerin, torbacıların beyanlarıyla kendinden geçmiş, duruşmaları bitirmiş, hükmü vermiş azgın bir kalabalık var. Deliller çürüdü de mahkeme bitti de hükümler dağıtıldı da bizim mi haberimiz yok?

  • ü
  • 02 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

5 gün olarak görülecek davanın ilk duruşmasında tetikçi Eray Özyağcı daha önce verdiği ifadeleri değiştirerek, “Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim. En son şöyle bir ses duydum, ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı” diye savunma yaptı.

B Yüzü sitesinin yayınladığı rapora göre ise olay yerinde 5’i Sinan Ateş’e isabet etmiş, 12’si dışında kalmış 17 mermi ve kullanılan 3 silah söz konusuydu. “Laboratuvarda yapılan incelemede Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin, Ateş’in arkadaşlarının teslim ettiği silahlardan çıkmadığı tespit edildi” denildi.

AYŞE ATEŞ: HÜKMÜ VERMİŞ AZGIN BİR KALABALIK VAR

Ayşe Ateş, cinayetin ilk duruşması görülürken attığı twitt’le “Sosyal medyada katillerin, torbacıların beyanlarıyla kendinden geçmiş, duruşmaları bitirmiş, hükmü vermiş azgın bir kalabalık var. Deliller çürüdü de mahkeme bitti de hükümler dağıtıldı da bizim mi haberimiz yok? Sorulan sorular karşısında tel tel dökülen sanıklar hiç öyle izlenim vermiyor. Bu davada karar, sanıkların ‘Vallahi billahi! Yemin ederim! Hatırlamıyorum, hafızamı kaybettim, bilmiyorum’ şeklindeki beyanlarıyla verilecek de bize mi söylemediler? Durun, daha yeni başladık” dedi.

Ayşe Ateş’in B Yüzü internet sitesinden alıntıladığı ‘Tetikçilerin medyasının yalanı’ başlıklı haber şöyle:

‘ORGANİZE BİR EL DE HAREKETE GEÇTİ’

“Sinan Ateş cinayeti yargılaması başladı. Duruşmalarla birlikte organize bir el de harekete geçti.

Tetikçi Eray Özyağcı ve azmettirici Doğukan Çep, Sinan Ateş’i kişisel husumet nedeniyle yaralamayı amaçladıklarını iddia ettiler.

“Özyağcı’nın Ateş’in ayağına ateş ettiği, ancak Ateş’i öldüren kurşunların Ateş’in yanında bulunanlar tarafından atılan silahlardan çıktığı” şeklinde savunma yaptılar. Tetikçi ve azmettiricinin savunması “MHP ve Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen medya” tarafından desteklendi. “Tetikçilerle ortak hareket ediyor” izlenimi veren bu kişiler; Sinan Ateş’in yanındaki Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in kullandığı silahlarla Ateş’in vurulduğunu iddia etti. Hatta, Bozkurt’un ve Keçik’in cinayet sonrasında teslim ettiği silahların aslında değiştirilmiş olduğunu, böylece cinayetin gerçekleştiği silahın gizlendiğini öne sürdüler.

‘BU İDDİA DOĞRU OLABİLİR Mİ?’

Sinan Ateş’in aylarca takip edilmesini, olay yerine sanık polisler tarafından getirilmesini, katillerinin organize bir şekilde kaçırılmasını bir kenara bırakalım… Bu iddia doğru olabilir mi?

Tetikçi ayağına ateş ederken, yanındaki arkadaşları Ateş’i öldürmek için ateş etmiş olabilir mi?
Bu sorunun yanıtı dava dosyasında var.

Şöyle anlatalım…
Sinan Ateş’in katledildiği yerde 3 silah kullanıldı. Biri tetikçi Eray Özyağcı’nın kullandığı silah, diğer ikisi Ateş’in arkadaşlarının Özyağcı’ya karşılık verdikleri silahlar. Tetikçi cinayet sonrasında kullandığı silahı yok etti. İfadesinde silahı sakladığını ve yerini de hatırlamadığını ileri sürdü.

‘5 MERMİ İSABET ETMİŞ’

Öte yandan Kriminal Polis Laboratuvarı, Ateş’in arkadaşlarının karşılık verdiği diğer iki silahı inceledi. Biri Canik marka, diğeri el yapısı üzerinde LLLCCCSSSLLLCC ibareleri bulunan silahtı. Her iki silah da 9×19 mm çap ve tipinde fişek kullanıyordu. Bunun yanısıra polisin elinde Sinan Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin parçaları vardı. Yani Ateş’in bedenine dördü öldürücü 5 mermi isabet etmişti. Ayrıca 12 adet de Ateş’in vücudu dışında yer alan fişek bulunuyordu.

Sonuçta, olay yerinde 5’i Sinan Ateş’e isabet etmiş, 12’si dışında kalmış 17 mermi ve kullanılan 3 silah söz konusuydu.

MERMİLER HANGİ SİLAHLARDAN ÇIKTI?

Laboratuvarda yapılan incelemede Ateş’in vücudundan çıkan 5 merminin, Ateş’in arkadaşlarının teslim ettiği silahlardan çıkmadığı tespit edildi.

Ama bu kadar değil…
En önemlisi tetikçilerin iddiasını çürüten kısmı…
Aynı incelemede olay yerinde bulunan 5 adet kovanın Canik marka silahtan, 2 adet kovanın ise el yapımı üzerinde LLLCCCSSSLLLCC yazan silahtan çıktığı tespit edildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

TETİKÇİ: SİLAHIN YERİNİ HATIRLAMIYORUM

Kısacası…
Laboratuvar raporuna göre Sinan Ateş’in arkadaşlarının getirdiği iki silah değiştirilmemişti. Olay yerinde kullanılan silahlardı. Toplam 7 adet kovan bu silahlardan çıkmıştı. Ancak Sinan Ateş’in bedeninden çıkan 5 mermi izi bunlara ait değildi. Üçüncü bir silahtan çıkmıştı. Haliyle bu durum, arkadaşlarının değil tetikçinin silahından çıkan kurşunla Ateş’in vurulduğunu gösteriyordu. Ancak o cinayet silahının yerini tetikçi “hatırlamıyorum” diyerek söylemiyordu. Sadece bu kadar da değil…

Sinan Ateş’in otopsi raporu da Ateş’in yanından değil karşıdan vurulduğunu doğruluyor. Zira kafasından giren mermi çenesinin altından çıkıyor, ön tarafından giren kurşun sırtından çıkıyor.
Keza olay anının görüntüleri izlendiğinde…

‘BİR KISIM MEDYA DA PARÇASI MI?’

Tetikçinin ateş ettiği, sonrasında Ateş’in düştüğü, devamında tetikçinin karşıdan ateş etmeye devam ettiği… Selman Bozkurt’un sola, Ahmet Keçik’in sağa kaçtığı, Keçik’in gelip yerdeki Ateş’in silahını alıp tetikçiye doğru ateş ettiği görülüyordu.

Bugüne kadar verdikleri bütün ifadeleri inkar ederek, organize şekilde “biz ayağına ateş ettik, Ateş’i asıl arkadaşları vurdu” savunmasının, dışarıda birileri tarafından da kamuoyu algısına dönüştürülmeye çalışıldığı anlaşılıyor. Acaba bir kısım medya da cinayet hesaplaşması yapanların parçası mı? Kuşku yok ki, bunu zaman gösterecek!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com