AKP’den DEM Parti’ye şantaj: ‘İstifa ederseniz kayyım gelmez’

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından, AKP'li bazı ilçe yöneticilerinin DEM Parti’li belediye başkanlarına “İstifa ederseniz kayyım gelmez” şeklinde baskı yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 11 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Partili Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 3 Haziran tarihinde gözaltına alınmış ve belediyeye kayyım atanmıştı. Akış daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve 19 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kayyım kararına DEM Parti’den tepkiler devam ederken, AKP ve MHP kanadından uygulamanın devam edeceği mesajları verilmişti.

‘AİLE İLİŞKİLERİ ÜZERİNDEN ETKİ ALTINA ALMAK…’

Altan Sancar Politikyol‘daki yazısında; AKP kaynaklarından edinilen bilgilere göre iktidar partisinin DEM Parti’den seçilen belediye başkanlarını yakından incelemeye alarak, bazı isimlerle görüştüğünü ve yeni görüşmeler planlandığını yazdı.

Buna göre, görüşülen belediye başkanı ve bazı meclis üyelerine ‘kayyım atamalarının devam edeceği’ söylendi. Görüşülen ve görüşülecek isimler, daha çok ‘aile ilişkileri’ üzerinden etki altına alınmak istendi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

DEM PARTİ KAYNAKLARI: ‘GÖRÜŞME’ DENİLEN ŞANTAJTIR

DEM Partili başkanlara “İstifa etmeniz ve ayrılmanız halinde kayyım olmaz” mesajı verildi. DEM Parti kaynakları da bazı belediye başkanlarıyla görüşüldüğüne dair bilgilerin kendilerine geldiğini söyledi. DEM Parti kaynakları görüşmeleri ‘şantaj’ olarak nitelendirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com