Fotoğrafçı Sebastião Salgado alan çalışmalarını bıraktığını duyurdu

80 yaşına basan foto muhabiri Sebastião Salgado alan çalışmalarını bıraktığını ve artık arşivine odaklanan çalışmalara devam edeceğini söyledi.

  • ü
  • 09 Şubat 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Brezilyalı foto muhabir Sebastiao Salgado Paris'teki bir fotoğraf çekimi için poz veriyor, 18 Mayıs 2021. (Fotoğraf: JOEL SAGET / AFP)

Bu hafta 80 yaşına basan Sebastião Salgado, The Guardian’a verdiği röportajda alanda fotoğraf çekmeyi bıraktığını, artık yaklaşık 500 bin parçadan oluşan arşivini düzenlemekle ilgileneceğini söyledi. Çok uzun bir ömrünün kalmadığının bilincinde olduğunu söyleyen Salgado, “Çok uzun yaşamak gibi bir isteğim de yok, yeterince uzun yaşadım ve çok fazla şey gördüm” diye ekledi.

Brezilyalı foto muhabiri Sebastiao Salgado Paris’teki bir fotoğraf çekimi için poz veriyor, 18 Mayıs 2021. (Fotoğraf: JOEL SAGET / AFP)

130’dan fazla ülkede savaşlar, devrimler, insani krizler, kıtlık gibi pek çok olaya şahit olan ve fotoğraflayan Salgado’nun işleri fark edilebilir bir siyah beyaz kompozisyon ve ışık kullanımıyla öne çıkıyor. 

Etiyopya, 1984, Sebastião Salgado

Artık biraz durulması gerektiğini söyleyen Salgado, hâlâ alanda yakalandığı sıtma gibi hastalıkların sonuçlarını taşısa da bir günde kilometrelerce yürüyüp bisiklet sürebilecek kadar aktif ve sağlıklı.

Fotoğraf üzerine çalışmaya devam edecek olan Salgado’nun hali hazırda planlanmış olan birçok sergisi ve işbirlikleri var.

GÜNCEL ÇALIŞMALARI

Alanda olmasa da farklı şekillerde üretmeye ve fotoğraf üzerine çalışmaya devam edecek olan Salgado’nun hali hazırda planlanmış olan birçok sergisi ve işbirlikleri var. Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nin 2024 edisyonunda Üstün Katkı Ödülü’nün sahibi olan fotoğrafçının yine ödül kapsamında Londra’daki Somerset House’da gerçekleşecek olan sergisi bu çalışmalar arasında yer alıyor.

Brezilya, 1986, Sebastião Salgado

Salgado’nun planlanmış diğer sergi ve işbirlikleri ise şöyle: Los Angeles’daki Wende Müzesi’yle Sovyetler Birliği’ndeki endüstri üzerine olan iş birliği, Brezilya’daki São Paulo Görüntü ve Ses Müzesi’nde yer alan erken dönem çalışmalarını bir araya getirecek olan bir proje ve Brezilya’da gerçekleşecek olan COP30 iklim zirvesinde yer alacak olan özel sergi.  

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com