Şimşek devreye girdi, dil değişti: ‘KDV artışı’ apar topar ‘düzenleme’ oldu

Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarıldı. Bakan Şimşek, KDV artışı olmadığını, vergi istismarına karşı düzenleme yapıldığını savunurken; Anadolu Ajansı ve TRT HABER, geçtikleri haberleri değiştirip 'artış' yerine 'düzenleme' yaptılar.

  • ü
  • 27 Nisan 2024
  • ü
  • Ekonomi

Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranının yüzde 10’a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranının ise yüzde 20’ye çıkarılması, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in müdahalesi ile ‘düzenleme’ye dönüştü. Vergilerin “arttığı” haberlerin yayılamsı ve artan tepkiler üzerine Anadolu Ajansı ve TRT Haber’in Şimşek’in müdahalesi sonrası dillerini değiştirerek “artış” yerine “düzenleme yapıldı” demeleri dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV’deki son düzenlemenin, lokanta ve kafelerde KDV’si yüzde 10 olan ürünlerin yüzde 1 olarak gösterilip vergi istismarı yapılmasına karşı getirildiğini iddia etti.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“KDV artışı yapılmadı! İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren ve bizlere bilgi veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

ANADOLU AJANSI VE TRT HABER “ARTIŞI” ÇEKTİ, “DÜZENLEME” YAPTI

Mehmet Şimşek’in açıklamasının ardından Anadolu Ajansı ve TRT Haber, daha önce “vergi artışı” şeklinde geçtikleri haberlerini değiştirdi. Her iki kurum da artış yerine “düzenleme” ifadesi geçen yeni haberlerini servis etti.

Anadolu Ajansı’nın ilk haberindeki vergilerin “arttığı” şeklindeki tüm ifadelerin çıkarılması dikkat çekti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com