İlkay Gündoğan, yeniden Manchester City’de

İngiltere Premier Ligi’nde üst üste 4 kez şampiyon olarak bir ilke imza atan Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, Barcelona'da forma giyen İlkay Gündoğan'ı tekrar kadrosuna kattığını duyurdu. Türk asıllı Alman futbolcu, bir yıl aradan sonra, kaptanlığını da yaptığı eski kulübüne döndü.

İlkay Gündoğan, Manchester City ile birçok şampiyonluk yaşamıştı.

Geçen sezon da şampiyon olarak İngiltere Premier Ligi’ni 4. kez zirvede tamamlayan ve bir ilke imza atan Manchester City, eski kaptanı İlkay Gündoğan’ı transfer etti. Barcelona forması giyen 33 yaşındaki İlkay Gündoğan ile bir yıllık sözleşme imzalanırken; Manchester City, transferi, Türk asıllı Alman futbolcunun güzel gollerini X hesabından paylaşarak duyurdu.

İlkay Gündoğan, Manchester City

İlkay Gündoğan, İstanbul’da kazanılan Şampiyonlar Ligi kupasını kaptan olarak havaya kaldırmıştı.

CITY İLE 12 KUPA KAZANDI

İlkay Gündoğan, 2016 yılında Alman ekibi Borusia Dortmund’dan ayrılarak Manchester City’ye imza atmış ve burada 5 Premier Lig şampiyonluğu, 4 EFL Cup, 2 FA Cup ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmıştı. Gündoğan, 2022-23 sezonunda hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadıktan sonra 2023 yazında Katalan ekibi Barcelona’ya transfer olmuştu. 33 yaşındaki oyuncu, Xavi yönetimindeki Barcelona’da geçtiğimiz sezon 51 maça çıkarak 5 gol, 14 asistlik performans sergilemişti.

İlkay Gündoğan (FOTOĞRAF: FRANCK FIFE / AFP)


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ALMANYA MİLLİ TAKIMI KARİYERİNİ NOKTALAMIŞTI

İlkay Gündoğan, geçtiğimiz günlerde Almanya Milli Takımı kariyerini sonlandırdığını duyurmuştu. Tecrübeli futbolcu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Birkaç hafta düşündükten sonra milli takım kariyerimi bitirme zamanının geldiği sonucuna vardım. Bu yolculukta bana eşlik eden taraftarlara, antrenörlere ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com