İlkay Gündoğan, milli takım kariyerini noktaladı

Barcelona'da futbol oynayan Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Alman milli takımındaki kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Gündoğan, 82 kez milli formayı giymekten gurur duyduğunu belirtti.

  • ü
  • 19 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

Barcelona’da futbol oynayan Alman millli takımının kaptanı İlkay Gündoğan, Alman milli takımındaki kariyerini sonlandırma kararı aldı.

Gündoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birkaç hafta düşündükten sonra, milli takım kariyerimi sonlandırma zamanının geldiğine karar verdim” dedi.

Alman milli takımının formasını 82 kez giymiş olmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirten İlkay Gündoğan, “2011 yılında milli takımda ilk kez forma giydiğimde bu sayıyı hayal bile edemezdim.

En önemli anım kesinlikle geçen yaz evimizde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda takım kaptanlığı yapmaktı! Onca yıldan sonra nihayet ulusumuzu tekrar gururlandırmayı başardık – bunda bir rol oynayabildiğim için çok mutluyum.

Ancak turnuvadan önce bile hem vücudumda hem de kafamda bir yorgunluk hissettim ve bu da beni düşünmeye itti. Kulüp ve ulusal düzeydeki maçlar hiç azalmıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kesinlikle bu milli takımın bir hayranı olmaya devam edeceğim ve hep birlikte yükseliş trendini sürdürebileceğimizi umuyorum – ve o zaman 2026 Dünya Kupası’nda şampiyonluğun en yakın adayları arasında olmamamız için hiçbir neden yok. Harika bir hocamızı, gerçekten güçlü bir takımımız ve harika bir takım ruhumuz var.

Bu yolculukta bana eşlik eden tüm taraftarlara, personele, antrenörlere ve oyunculara teşekkür ederim”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com