Erdoğan’ın eski danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç’e ‘tutuklanırsın’ tehdidi

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medyadan paylaşımlarına devam ettiği takdirde 'tutuklanacağının' söylendiğini açıkladı.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir dönem hukuki konularda danışmanlık da yapan ünlü ceza hukuku hocası Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medyadan paylaşımlarına devam ettiği taktirde tutuklanacağı yönünde tehdit edildiğini açıkladı.

Prof. Dr. Özgenç, iktidara ve iktidar güdümündeki yargı kurumlarına yönelik son dönemde eleştirel paylaşımlarını artırmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin arkasında Cumhurbaşkanlığı’ndaki bazı isimleri olduğunu gündeme getirmişti.

Özgenç, Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iptal edilmesiyle ilgili olarak “Bu karar, Beştepe’deki çakalın hüneridir. Bu hünerin tezahürü olarak, Yargıtay Başkanı seçimi de sürgit bir vaziyet almıştır. ifadesini kullandı.

Özgenç, KHK ile kamudan ihraç edilenlerden devletin bir gün özür dileyeceğini açıklamıştı. 


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Özgenç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “BDDK üyeleri ile arasında sahabet ilişkisi bulunan bir ex Milletvekili, 13 Temmuz günü Ankara Vilayetler Evinde bir nikâh programında karşılaştığımızda, “kibar” bir dille, bana işbu hesapta yaptığım açıklamalardan vazgeçmediğim takdirde TUTUKLANACAĞIM “uyarı”sında bulunmuştur!” dedi.

Özgenç, daha sonra yaptığı paylaşımda ise “Bugünkü mesajlarımın amacı, şikayet etmek değildir. Bu açıklamalarım, Devletin ve özellikle Yargı gücünün işleyişinin Hukuk dışına çıkması durumunda, bundan, sessiz kalmayı tercih etmiş olsalar bile, er veya geç, herkesin etkileneceğine işaret etmek amacını taşımaktadır.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com