İzzet Özgenç’in işaret ettiği ‘Beştepe’deki çakal’ kim?

Prof. Dr. İzzet Özgenç, Abdullah Zeydan'ın mennu haklarının iptal edilmesi ve Yargıtay'daki başkanlık seçiminin uzamasıyla ilgili Saray'ı işaret ederek, "Bu karar, Beştepe’deki çakalın hüneridir. Bu hünerin tezahürü olarak, Yargıtay Başkanı seçimi de sürgit bir vaziyet almıştır." dedi.

Mevcut Türk Ceza Yasası’nın mimarlarından birisi olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Abdullah Zeydan hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin memnu hakların kaldırılması kararının hukuk hassasiyetiyle, vicdani kanaatin bir yansıması olmadığını belirterek, “Bu karar, Beştepe’deki çakalın hüneridir.”dedi.

DEM Partisi’nden Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın mazbatası memnu haklarının olmadığı gerekçesiyle verilmemişti. Seçimden önceki cuma günü akşam saatlerinden Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafınan Zeydan’ın mennu haklarının iptal edildiği ortaya çıkmıştı.

Ceza Yasası’nın mimarlarından Prof. Dr. Adem Sözüer ve Prof. Dr. İzzet Özgenç, bu kararın hukuki olmadığını vurgulamışlardı. Prof. Dr. Özgenç, Zeydan’ın memnun haklarının iptal edilmesinde Saray’ın olduğunu işaret ederek, “Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 29.3.2024 tarihli kararı, hukuk hassasiyetiyle, vicdani kanaatin bir yansıması olarak verilmiş bir karar değildir. Bu karar, Beştepe’deki çakalın hüneridir.
Bu hünerin tezahürü olarak, Yargıtay Başkanı seçimi de sürgit bir vaziyet almıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hukuki konularda eski TKP’li Mehmet Uçum danışmanlık yapıyor. Son dönemde Uçum’un yargıyla ilgili konularda sürekli olarak açıklama ve paylaşım yapmasıyla dikkat çekiyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com