Prof.Dr. Özgenç: Kamudan ihraç edilenlerden bir gün mutlaka devlet adına özür dilenecek

Prof.Dr.İzzet Özgenç, 15 Temmuz sonrasında kamudan ihraçlarla ilgili izlenen yanlış yöntemlerin doğurduğu mağduriyetler ilgili devletine adına bir özür dileneceğini belirterek, "Temennimiz, bu özrün, kuruyan arıkta kurbağanın gözü patlamadan gerçekleşmesidir."dedi.

  • ü
  • 17 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, KHK ile kamudan ihraçların ortaya çıkardığı mağduriyetlerle ilgili mutlaka bir gün devlet adına özür dileneceğini söyledi.

15 Temmuz sonrasında çıkarılan KHK’lar ile kamudan 130 bin kamu görevlisi hiç bir savunma hakkı tanınmadan ihraç edildi. Bu kişilerin haklarında AİHM’in suç saymadığı hususlar ihraçlarına gerekçe gösterildi. AİHM, ihraç edilenler hakkında iktidarın güdümündeki yargı tarafından verilen kararlarının tamamına yakınına hak ihlali karar verdi. Bütün bunlara rağmen bu kişilerin kamudaki görevlerine dönmelerine izin verilmedi.

Türk Ceza Kanunu’nun mimarı ve bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hukuk danışmanlığı yapan Prof.Dr. İzzet Özgenç, kamu ihraçların ortaya çıkardığı mağduriyetlerle ilgili mutlaka devlet adına özür dileneceğini söyledi.

Özgenç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “15 Temmuz sonrasında kamudan ihraçlarla ilgili olarak izlenen yanlış yöntemin ortaya çıkardığı mağduriyetler, mutlaka bir gün birilerinin “Devlet adına” özür dilemesini gerektirecektir. Temennimiz, bu özrün, kuruyan arıkta kurbağanın gözü patlamadan gerçekleşmesidir” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com