CHP birinci parti konumu korudu: AKP’nin oy oranı yüzde 31

Yöneylem Araştırma'nın Haziran ayı sonunda yaptığı araştırmaya göre, CHP yüzde 34,5 ile birinci parti konumunu devam ettirdi. CHP'yi yüzde 31 oy oranı ile AKP takip etti.

  • ü
  • 08 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Yöneylem Araştırma’nın 26-30 Haziran tarihledi arasında gerçekleştirdiği Seçmen Eğilimleri araştırmasında CHP’nin birinci parti konumunu koruduğu ortaya çıktı.

Yöneylem Araştırma’nın 26-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği Seçmen Eğilimleri araştırmasına göre seçmenlerin Milletvekilliği Seçimi Parti Tercihleri (kararsızlar ve oy kullanmayacaklar oransal olarak dağıtılmış, 2.400 görüşme, % 95 güven aralığı, +/-2 hata payı, CATI)


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce Türkiye genelinde seçmenlerin yüzde 26,1’i AK Parti’yi, yüzde 29’u CHP’yi, yüzde 7,7’si MHP’yi, yüzde 3,7’si İYİ Parti’yi ve yüzde 7,6’sı DEM Parti’yi destekleyeceğini ifade etmektedir. YRP yüzde 3,2, ZP yüzde 3,4 ve TİP yüzde 1 oranında destek alıyor. Kararsızlar yüzde 10; oy kullanmama eğilimde olanlar yüzde 5,7 olarak ölçülmüştür.

Kararsızlar dağıtıldığında CHP’nin oy oranı yüzde 34,5, AKP’nin oranı ise yüzde 31 oldu. DEM Parti ile CHP’nin oy oranı yüzde yüzde 9,1 oldu. Yerel seçimde ciddi oy kaybeden İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 4,4, Zafer Partisi’nin oy oranı yüzde 4, Yeniden Refah Partisi’nin oy oranı yüzde 3,8 oldu. Türkiye İşçi Partisi’nin oy oranı ise yüzde 1,1 olorak

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com