Erdoğan, seçim yenilgisini ‘paylaşmak’ istiyor: Ben tek başıma değildim

Yerel seçimde ikinci olan AKP'de yenilginin sorumlusu aranırken, Erdoğan'ın, "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz" dediği ileri sürüldü.

  • ü
  • 03 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

31 Mart yerel seçimlerinde 22 yılın ardından ilk kez ikinci parti konumuna düşen AKP, kendi içinde sonuçlara ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor, yenilginin “sorumlusunu” arıyor.

Kulislerde kimi AKP’lilerin kongre istemediği konuşulurken, sürecin başlatılmasını isteyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz” diye çıkıştığı ifade ediliyor.

‘HEPİMİZ SORUMLUYUZ’

İktidara yakın Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun kulis haberine göre, kimsenin seçim yenilgisi sorumluluğunu almak istememesi üzerine tepki gösteren Erdoğan, “Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz. Kongre diyorum, kongreye karşı olanlar bile var aramızda. ‘Ne gerek var kongreye’ deniyor. Bu nedenle, teşhisi doğru koyup tedaviyi iyi yapmamız lazım. Çünkü kimse, bize oy vermek için mecbur değil” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM KİŞİLERLE SINIRLI KALMAYACAK…

Öte yandan Erdoğan’ın seçimlerin ardından Ramazan Bayramı’nı geçirdiği Marmaris’teki konuk evinde gerçekleştirdiği bazı temasların, AKP’nin bundan sonraki yol haritasına etki edeceği konuşuluyor. Bayramdaki bu temasların, AKP’deki değişimin sadece kişilerle sınırlı olmayacağı, politikalarında da değişikliğe gidileceğinin göstergesi olarak görülüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com