Ankara Emniyeti’ni sarsan soruşturma tamamlandı: Raporda ‘gizli tanık’ ayrıntısı

Ankara Emiyeti'nde üst düzey polis müdürlerinin açığa alınmasına neden olan inceleme tamamlandı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan raporda gizli tanık Serdar Sertçelik detayı yer aldı.

  • ü
  • 22 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik’in açıklamaları sonrası Ankara Emiyeti’nde üst düzey polis müdürlerinin açığa alınmasına ve hatta tutuklanmasına neden olan inceleme tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan raporda, gizli tanık Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçışı ve ardından yakalanmasına ilişkin gerekli çalışmanın yapılmadığı ve özenin gösterilmediği sonucuna varıldı.

Rapor, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Tutuklanan polis memurlarıyla beraber serbest bırakılan Organize Şube Müdürü hakkında “görev ihmali” ve “görevi kötüye kullanma” tespiti yapıldı.

Ayrıca takdirin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BUNDAN SONRASI YARGIDA’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Emniyeti’nde görevli polis müdürleriyle ilgili müfettiş raporunun tamamlanarak savcılığa teslim edildiğini açıklamıştı.

Yerlikaya, “İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı üst düzey polisleri ilgilendiren müfettiş raporu cumartesi günü tamamlandı, pazar günü de başsavcılığa teslim edilecek. Rapor kriminal, jandarma ile birlikte çalışıldı. Uzun sürecek bir süreci özveri ile kısa sürede tamamladık, bundan sonrası yargıda” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com