AKP’li Şamil Tayyar: Ankara Emniyeti’nde darbe senaryosu çöktü ama asıl amaca ulaştılar

AKP'li Şamil Tayyar, Ankara Emniyeti'ni sarsan soruşturmayı özetledi: "Ortada ‘darbe suçu’ yok. Ellerinde patladı. Darbe senaryosu çöktü ama asıl amaca ulaştılar."

  • ü
  • 22 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında firari gizli tanık Serdar Sertçelik’in açıklamaları sonrası Ankara Emniyeti’nde üst düzey polis müdürlerinin “darbe girişimi” ile suçlandığı soruşturma tamamlandı.

Savcılık tutuklanan polis müdürlerini “darbe girişimi” ile değil, “yargı görevi yapanı, bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, “kamu görevine ilişkin sırrın ifşası” ve “suçluyu kayırma” suçlarını işlemekle suçladı. İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş incelemesinde de böyle bir sonuç çıktı.

AKP’li Şamil Tayyar son durum üzerine yaptığı değerlendirmede, “Yani ortada ‘darbe suçu’ yok. Yaşananları bağlamından koparıp suç örgütünün değirmenine su taşıyanlar, yargı ve İçişleri’nin yanısıra Cumhurbaşkanımız ve MİT Başkanını etkileyemediler, ellerinde patladı. Darbe senaryosu çöktü ama asıl amaca ulaştılar” dedi.

Tayyar bu amacı da şöyle açıkladı: “Suç örgütü psikolojik üstünlüğü ele geçirdi, iki gizli tanık davadan çekildi, görevini layıkıyla yapan polislerin direnci zayıfladı, savcıların motivasyonu azaldı.”

‘ORTADA DARBE SUÇU YOK’

Tayyar’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımı şöyle:

“Ortada ‘darbe suçu’ yok.

Yaşananları bağlamından koparıp suç örgütünün değirmenine su taşıyanlar, yargı ve İçişleri’nin yanısıra Cumhurbaşkanımız ve MİT Başkanını etkileyemediler, ellerinde patladı.

Aslında bu örgüt, diğer örgütlerle kapasite ve eylem potansiyeli açısından mukayese edildiğinde belki ilk 20’ye bile girmez ama ilişkili isimlerin özgül ağırlığı fazla, gürültüsü o sebeple çok.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Darbe senaryosu çöktü ama asıl amaca ulaştılar.

Suç örgütü psikolojik üstünlüğü ele geçirdi, iki gizli tanık davadan çekildi, görevini layıkıyla yapan polislerin direnci zayıfladı, savcıların motivasyonu azaldı.

Neyse ki Cumhurbaşkanımız duruma vaziyet ediyor.

Hukuk dışına çıkan kamu görevlileri hesap verecek ama suç örgütü de bundan kurtulamayacak.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com