Evlilikte yeni gelenek: Damat düğünde Apple Vision Pro taktı

Apple'ın son ve epey ses getiren ürünü Vision Pro, bu kez farklı bir şekilde gündeme geldi. Bir damadın geline Apple Vision Pro takması herkesi şaşırttı.

Geçtiğimiz hafta, 2024’ün en çok konuşulan fotoğraflarından biri çekildi. Genç bir gelinin ve Apple Vision Pro takmış bir damadın yer aldığı fotoğrafta, bu özel günlerinde damat mutlu bir şekilde gülümserken, gelin ise olaydan rahatsız gözüküyordu.

Peki damat, yaklaşık 3 bin 500 dolarlık bu artırılmış gerçeklik gözlüğünü tören sırasında mı takmıştı? Gelinin bu duruma tepkisi neydi?

“TANRI’YA VE EŞİME SAYGI GÖSTERMEK İÇİN TAKMADIM”

24 yaşındaki yazılım geliştirici ve girişimci damat Jacob Wright, “Tören sırasında Tanrı’ya ve eşime saygı göstermek için takmadım. Tören sonrası, gelinlik ve damatlıkla fotoğraf çekerken şakayla karışık, ‘Apple Vision Pro’yu sırt çantamda getirdim’ dedim” şeklinde açıklama yaptı.

Yani Jacob, Utah merkezli bir geliştirici olarak her yere taşıdığı sırt çantasından başlığı alıp fotoğraf çekimine getirdi. Gözlüğü ise tören esnasında değil de sonrasında fotoğraf çekimlerinde kullandı.

GELİNiN TEPKİSİ

Futurism sitesinin aktardığına göre Jacob, “Eşim, ‘Vision Pro ile fotoğraf çekmeyeceğiz’” dedi ve geline durumu “sadece bir meme (internette yayılan fikir/imaj) için olduğu” şeklinde açıkladığını belirtti. Gelin Cambree Wright ise duruma daha çok şaşkınlıkla yaklaştı. Brigham Young Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olan Cambree, “Fotoğraf çekebilir miyiz diye sordu. Herkes gittikten sonra ‘Tamam’ dedim. Ama bu fotoğraflarda olmasını istediğim son şeydi” dedi.

“MEME” İÇİN BİR ANI

Bunun yanı sıra, damat başlığı takmanın başka bir avantajını Vision Pro’nun en çok konuşulan özelliklerinden biri olan, neredeyse bir anıyı yeniden yaşatan, “mekânsal” fotoğraflar ve videolar çekebilme yeteneği ile açıkladı.

Jacob, başlığı takarak kendileri ve belki bir gün aileleri için geriye dönüp bakabilecekleri sürükleyici bir anı yakalayabileceğini fark etti. Damat bu hislerini “Törene gelen herkesle orada olduğum bir videoya sahibim. 20 yıl sonra bunu çocuklarımıza göstermek süper olacak,” diyerek, belki o zaman anıyı “bir hologram veya bir şey olarak” görebileceklerini hayal etti.

VİSİON PRO’NUN GELECEĞİNE BAKIŞ

Vision Pro’nun gelecek versiyonlarının daha toplu özellikler sunmasını umduğunu da belirten Jacob ,Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığını için diğerlerinin gözlerinizi kullanırken görebilmesi için tasarlamış olmasına rağmen, cihazın hâlâ oldukça yalnızlaştırıcı bir deneyim sunduğunu söyledi. Diğer Vision Pro kullanıcılarıyla birlikte film veya düğün videoları izleme gibi özellikler, cihazın gelecek versiyonlarında karşımıza çıkabilir.

TEKNOLOJİ VE SOSYAL İLİŞKİLER

Yüksek teknolojili cihazların sosyal etkileşimlere olan etkisi düşünüldüğü gibi pozitif olmayabilir. Jacob, Vision Pro ile olan deneyiminin sosyal yaşantısına olan etkisini “Sosyal ortamlarda ya da evde, iş üzerinde çalışmadığım sürece takmıyorum. Sizi oldukça izole ediyor.” sözleriyle açıkladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Artırılmış gerçekliğin insanı hayattan yani gerçeklikten uzaklaştırdığını yorumunda bulunan birçok kullanıcıya göre, bu başlıklar insanı daha çok dijitale bağlarken, hayattan daha da soyutluyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com