WhatsApp’ta artık ekran görüntüsü alınamayacak

WhatsApp başka kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almayı engelleyen yeni özelliğini uygulamaya koydu, diğer özellikler ise yolda.

  • ü
  • 14 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

WhatsApp’a, başka hesaplarının profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almasını engelleyen yeni özelliği geldi. Meta’nın üzerinde çalıştığı bilinen bu özellik şimdilik yalnızca Android kullanıcıları için geçerli, iPhone’a ise ne zaman geleceği bilinmiyor.

Bu yeni özellik WhatsApp tarafından resmi olarak duyurulmasa da, uygulamanın Android kullanıcıları özelliğin aktive edildiğini fark etti. Kullanıcılar, başkasının profil fotoğrafının ekran görüntüsünü almayı denediklerinde güvenlik gerekçesiyle mümkün olmadığını belirten bir uyarı alıyor.

Bu özellikle, kullanıcıların fotoğraflarının dolandırıcılık, taklit veya taciz amacıyla kullanılmasının önüne geçmeye çalışan WhatsApp, beş yıl önce kullanıcıların başkalarının profil fotoğraflarını kaydetmesine engel olan bir özelliği kullanıma sunmuştu.

5 SOHBET SABİTLENEBİLECEK

Rakipleri Telegram, Signal gibi uygulamalarda henüz bulunmayan bu özellikle gelen WhatsApp’ın yakında 5 sohbeti başa sabitlemeye izin veren bir özelliği de kullanıma sunması bekleniyor. Kullanıcıların bir mesajlaşmayı ararken vakit kaybetmesinin önüne geçmeye çalışan şirket, hâlihazırda 3 sohbetin başa tutturulmasına izin veriyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

DİĞER UYGULAMALARLA MESAJLAŞMA

WhatsApp’ın ayrıca üçüncü parti uygulamalarla yazışmanın önünü açacak bir özellikle geleceği konuşuluyor. Bu özellik WhatsApp kullanıcılarının Signal, Telegram gibi diğer uygulamaların kullanıcılarına mesaj göndermesini ve onlardan mesaj almalarını sağlayacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com