İnstagram’a yeni özellik geliyor: Arkadaş haritası ile anlık konum paylaşılacak

İnstagram, kullanıcıların arkadaşlarının son aktif konumlarını gösterecek 'Friend Map' adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Snapchat'in Snap Map'ine benzer bir dünya haritası arayüzü sunarak, kullanıcıların konum bilgisi paylaşarak veya konumlarını içeren gönderiler oluşturarak kendilerini haritaya eklemelerine olanak tanıyacak.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların arkadaşlarının son aktif konumlarını bir harita üzerinde görebilmelerini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özelliğe Friend Map adı verildiği ve SnapChat’in Snap Map’e benzer şekilde çalıştığı söyleniyor. Sızdırılan bilgilere göre Instagram, kullanıcıların konum bilgisi paylaştıklarında dünya haritası benzeri bir arayüzde diğerlerini harita üzerinde görebilecekleri bir özellik ekleyebilir. Kullanıcılar, konum bilgisi içeren gönderiler oluşturarak kendilerini de haritaya ekleyebilirler.

TWITTER’DA SIZDIRILDI

Mobil geliştirici Alessandro Paluzzi, bu özelliğe ilişkin detayları X’te (eski adıyla Twitter) sızdırdı. Friend Map’in ekran görüntülerini paylaşarak, “Instagram ‘Arkadaş haritası’ üzerinde çalışmaya devam ediyor: arkadaşlarınız, bir harita üzerinde.” dedi.

Uygulama başlarsa, bu, sosyal medya uygulaması için yeni bir arayüz olacak ve kullanıcıların konumlarına yakın kişileri ve hesapları keşfetmek için yeni bir yol olarak kullanılabilir.

HARİTA ÜZERİNDEN HİKAYE PAYLAŞILABİLECEK

Ekran görüntüsüne göre, Friend Map dünya haritasını açacak ve kullanıcıların arkadaşları (konum verilerini paylaştıkları takdirde) görülebilir olacak. Ayrıca kullanıcılar, harita üzerine notlar bırakabilecekler. Bu, Direct Message bölümünde şu anda görünen Notlar özelliğine benzer şekilde görünebilir.

Sızıntıya göre kullanıcılar Hikayeler, Notlar ve Harita Üzerinde Notlar olmak üzere üç farklı yerde durum güncellemesi yapabilecek. Ekran görüntüsündeki mesaj, “Nerede olursanız olun, ne olduğunu paylaşmak için yeni bir bahane bulun.” diyor.

GİZLİLİK AYARLARI

Friend Map’in diğer olası özellikleri arasında, paylaşılan konumun kimler tarafından görülebileceğini seçme, konum verilerinin uçtan uca şifrelenmesi ve gönderilere sadece konum bilgisi ekleyerek haritaya eklemenin kolay bir yöntemi bulunuyor. Bir ekran görüntüsü, Instagram’ın bir kullanıcının son aktif konumunu kimin görebileceğini kontrol edebileceği ayrıntılı kontroller sunduğunu gösteriyor; seçenekler arasında Hayalet Modu (kimse göremez), Takip Ettiğiniz Takipçiler ve Yakın Arkadaşlar bulunuyor. Bu özelliğe dair başka detaylar şu an için bilinmiyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com