OpenAI, Elon Musk’ın e-postalarını yayımladı

OpenAI, Musk’ın açtığı davaya ilk cevabı Elon Musk’ın şirketini Tesla ile birleştirmek için yaptığı lobicilik faaliyetlerini gösteren mailleri paylaşarak verdi.

  • ü
  • 09 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Elon Musk, kâr elde etmek için hareket etmeye başladığı gerekçesiyle OpenAI’a dava açtı. Kendisinin de kurucularından biri olduğu, ancak 2018 yılında kuruluş amaçlarından uzaklaştığını düşünerek ayrıldığı OpenAI’a dava açan Musk, şirketi yapay zekâyı toplum yararını gözeterek kullanmadığı için kuruluş amaçlarına ihanetle suçladı.

Musk’ın, insanlığa fayda sağlama misyonundan uzaklaşarak kâr elde etmek amacıyla hareket ettiği suçlamasıyla açılan davanın reddedilmesini isteyeceğini söyleyen OpenAI, Musk’un organizasyonda yer alırken gönderdiği iddia edilen e-postaları içeren bir blog yazısı yayımladı.

Gönderi, Musk’ın aslında OpenAI’ı kendisinin CEO olduğu, kâr amaçlı bir modele geçirmek istediğini, Google ile rekabet etmek için milyarlarca dolara ihtiyaç duyulduğunu ve onu otomobil şirketi Tesla ile birleştirmeyi önerdiğini iddia ediliyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

OpenAI’a açtığı dava ve maillerinin paylaşılmasıyla gündemde olan Elon Musk, Donald Trump ile görüştüğüne dair raporların yayılması hakkında ise ne Trump’a ne de Biden’a bağış yapmadığını açıkladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com