Facebook ve Instagram çöktü, Elon Musk dalga geçti

Popüler sosyal medya ağları Facebook ve Instagram 17:15 itibari ile kapandı. Kullanıcılar her iki platforma da ulaşamazken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuya ilişkin açıklama yaptı. X'in sahibi Elon Musk ise bu durumla dalga geçen paylaşım yaptı.

  • ü
  • 05 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Meta çatısında bulunan Facebook ve Instagram’a saatlerce erişim sağlanamadı. Milyonlarca kullanıcının giriş yaptığı sosyal ağlarda sunucu problemi yaşandı.

Meta çatısı altında faaliyet gösteren Facebook ve Instagram, aktif olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

Her iki uygulamayı masaüstü kullananlar hesaplarından “çıkarıldı”, mobil cihazlarda ise ana sayfa yenilenmedi ve Messenger’dan da mesajlar gönderilemedi.

Dünyanın birçok ülkede Instagram’da hiçbir işlem yapılmazken Facebook’ta ise sadece paylaşımların yapılamadığı görüldü.

ERİŞİM YENİDEN SAĞLANDI

Downdetector verilerine göre kullanıcılar, Facebook ve Instagram’a New York saatiyle 10.00 itibarıyla erişim sorunu yaşadıklarını bildirmeye başladı.

Ancak her iki uygulamaya EBL 19:20 itibariyle yeniden erişim sağlandı.

‘GLOBAL KAYNAKLI’

Kullanıcıları meraklandıran erişim sorunayla ilgili Türkiye’deki yetkililerden resmi açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook’ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi” ifadelerini kullandı.

ELON MUSK DALGA GEÇTİ

Öte yandan Meta’ya bağlı popüler sosyal medya uygulamaları Facebook ve Instagram’ın çökmesi sonrası ünlü sosyal medya paylaşım sitesi X’in patronu Elon Musk bir fotoğraf paylaşarak dalga geçti.

Elon Musk’ın Meta yetkilisi Andy Stone’un, “İnsanların hizmetlerimize erişimde sorun yaşadığının farkındayız. şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz” sözlerini alıntıladığı paylaşımı büyük ilgi gördü.

Hemen akabinde X platformu da resmi hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu: “Hepinizin neden burada olduğunuzu biliyoruz.”

Meta ile dalga geçen Elon Musk ise “Bu yazıyı okuyorsanız sunucularımız çalışıyor demektir” şeklinde bir gönderide daha bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com