Google, Intel ve Samsung Nvidia’ya meydan okuyor

The Unified Acceleration Foundation (UXL) adı altında birleşen teknoloji devleri, Nvidia’nın sektördeki hâkimiyetini kırmayı hedefliyor.

  • ü
  • 27 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Teknoloji devleri, Nvidia’nın yapay zekâ pazarına hâkim olmasına yardımcı olan yazılım avantajlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Intel, Google, Arm, Qualcomm, Samsung ve diğer teknoloji şirketleri tarafından oluşturulan bir grup, yapay zekâ geliştiricilerinin Nvidia’nın tescilli teknolojisine kilitlenmesini önleyen ve kodlarının herhangi bir makinede ve çiple çalışmasına izin veren açık kaynaklı bir yazılım paketi geliştiriyor.

HEDEF NVIDIA’YA BAĞLILIĞI AZALTMAK

The Unified Acceleration Foundation (UXL) adı altında birleşen teknoloji devleri, çip veya donanım fark etmeksizin kodun herhangi bir bilgisayarda çalışmasını sağlayacak olan bu açık kaynaklı yeni projesiyle, geliştiricilerin Nvidia mimarisini kullanmaya zorlayan durumu değiştirmek üzere geliyor. Yeni yazılımla Nvidia’nın programlama dillerine, veritabanlarına ve araçlara olan ihtiyacı ortadan kaldırması öngörülen proje; geliştiricilere Nvidia’dan nasıl uzaklaşabileceklerini gösteren bir alternatif sunmayı hedefliyor.

Kodlarının herhangi bir AI çipine sahip bir makinede çalışabilmesini sağlamak için Microsoft ve Amazon gibi diğer çip üreticileri ve bulut şirketleriyle iletişime geçen UXL’in hedefi, Nvidia’ya olan bağımlılığı azaltmak ve geliştiricilere yapay zekâ modellerini güçlendirmek için başka bir seçenek sunarak endüstrideki arz-talep sorunlarını azaltmak olarak açıklandı.

TEKNİK DETAYLAR YIL SONUNDA OLGUNLAŞACAK

UXL yetkilileri Reuters’a yaptığı açıklamada, nihai bir sürüm hedefi verilmemekle birlikte, projenin teknik özelliklerinin ne olacağının bu yılın ilk yarısına kadar netlik kazanacağını söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Birçok şirketin katkısının olduğu sağlam bir temele ihtiyacın olduğu belirtilen projenin mühendisleri, teknik detayları yıl sonuna kadar olgunlaştırmayı planlıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com