WhatsApp’tan yeni adım: ‘Yapay zeka’, fotoğraflar için devrede…

WhatsApp, Meta AI adlı yapay zeka robotu sayesinde kullanıcılar resimlerini hızlı bir şekilde düzenleyebilecekler. Arka plan değiştirme, yeniden biçimlendirme ve genişletme gibi işlevlerle resimler daha özelleştirilebilir hale gelecek.

  • ü
  • 26 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

WhatsApp. (Credit Image: © Rafael Henrique/SOPA Images via ZUMA Press Wire)

Meta’nın ünlü sosyal mesajlaşma uygulaması WhatsApp da yapay zeka furyasına katılmıştı. İnternete düşen sızıntılara göre WhatsApp, yeni görsel işlenebilecek bir yapay zeka robotu üzerine çalışıyor.

Şimdilik sadece Android telefonlarda kullanıma sunulan WhatsApp’ın yapay zeka robotu giderek gelişiyor. İnternete düşen ekran görüntülerinde WhatsApp’ın yapay zeka robotu, yüklenilen resimler üzerinde değişiklik yapabiliyor.

Bu yeni özellik ile kullanıcılar resimlerini bir görüntünün arka planını hızlı bir şekilde değiştirebilir, yeniden biçimlendirebilir veya yapay zekayı kullanarak genişletebilirler.

Ayrıca WhatsApp, ‘Meta AI’ adındaki Meta’ya ait yapay zeka robotuna direkt mesajlaşabilmek için uygulama içerisinde özel bir buton hazırlıyor.

RESİM DÜZENLEME BÖLÜMÜNDE

WABetaInfo tarafından yayınlanan bir ekran görüntüsünde, Android için WhatsApp’ta görsel gönderilirken gösterilen arayüzde özelliğin erken bir sürümü görülüyor. HD simgesinin sol kısmında bulunan yeşil bir simge ile yapay zeka etkisi deneyimlenebilecek.

Yeşil butona dokunulduğunda Arka Plan, Yeniden Biçimlendir ve Genişlet olmak üzere üç seçenek görünüyor. Özellik halen geliştirilme aşamasında olduğundan bu özelliklerin her birinin ne işe yaradığı şu anda belirsizdir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com