Çin’den görünmez bir İHA geliştirdiği iddiası

Zhejiang Üniversitesi'nden araştırmacılar, havaya, karaya ve denize uyum sağlayabilen kendinden pelerinli görünmez bir İHA geliştirdiklerini duyurdu.

  • ü
  • 08 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Görsel: Zhejiang Üniversitesi

Nesnelerin görünmez olması kavramı uzun zamandır kamuoyunun ilgisini çeken oldukça popüler bir araştırma konusu. Daha önce de birçok kez görünmezlik deneyleriyle gündeme gelen Çin’den bu sefer çalışmalarını laboratuvar ortamının dışına çıkardı.

Çin’deki Zhejiang Üniversitesi’nden araştırmacılar, sadece kontrollü laboratuvar ortamlarında değil, günlük yaşamda da fark edilebilir bir iz bırakmadan kaybolan nesnelerle ilgili önemli bir adım attıklarını iddia etti. Bulgularını bir makale aracılığıyla paylaşan araştırmacı ekibe göre akıllı bir aero amfibi görünmezlik pelerini, dinamik koşullarda görünmezliğini korurken dışarıdan gelen girdileri etkisiz hale getirebiliyor.

Ekip bu sonuca ulaşabilmek için kendi kendine giden, gizlenmiş bir insansız hava aracı geliştirdi. İnsansız hava aracı (İHA) algılama, karar verme ve eylemi sorunsuz bir şekilde birleştiriyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bu, yüzeyini uzay ve zamanda ayarlayarak nasıl göründüğünü ve davrandığını değiştiren özel bir teknik sayesinde gerçekleşiyor. Bu sayede su, yer ya da hava gibi farklı ortamlara uyum sağlayabiliyor ya da bu ortamlarda öne çıkabiliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com