Elon Musk insan beynine çip yerleştirdi

Elon Musk'ın kurucusu olduğu Neuralink ilk kez bir insanın beynine kendi yaptıkları çipi yerleştirdi.

  • ü
  • 30 Ocak 2024
  • ü
  • Teknoloji

Elon Musk (FOTOĞRAF: ALAIN JOCARD / AFP)

Ünlü milyarder Elon Musk, Neuralink’in yaptığı bir çipin ilk kez bir insan beynine yerleştirildiğini duyurdu. Musk’ın kurucusu olduğu ve beyin bilimi ile ilgilenen bir startup şirketi olan Neuralink’in kaydettiği ilerleme hakkında bağımsız bir doğrulama yapılmadı. Neuralink’in rakiplerinden biri olan Precision Neuroscience, kendi cihazını ilk kez geçen yıl bir insana implante etmişti.

Musk, kimliğini açıklamadığı bir hastaya Pazar günü bir implant yerleştirildiğini belirtti ve hastanın durumunu “İlk sonuçlarda umut verici nöron artık tespiti gösteriyor” sözleriyle açıkladı.

NELERE YOL AÇABİLİR

Pazartesi günü yaptığı açıklamada Elon Musk, bunun insanların neredeyse tüm harici cihazları “sadece düşünerek” kontrol etmelerine olanak tanıyacağı bir ürüne doğru olası bir adım olduğunu söyledi.

Bilim insanları, başarılı olmaları halinde, bir gün fiziksel engelli insanlara yardımcı olabilecek, insanların iletişim kurma şeklini değiştirebilecek ya da daha fazlasını yapabilecek beyin-bilgisayar arayüzleri için onlarca yıldır benzer fikirler üzerinde çalışıyorlar.

Musk’ın duyurusu, Neuralink’in ilk insan içi klinik çalışmasını yürütmek için Gıda ve İlaç İdaresi’nden onay alındığının açıklamasından sekiz ay sonra geldi. Neuralink, çalışma için hasta alımına başlayacağını eylül ayında duyurmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com